Seçimlerde partisi için vatandaştan destek isteyecek adayların belirlenmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili adaylarının tanıtımı düzenlenen programla yapıldı.  

Parti binasında düzenlenen programda 1. sıra adayı Zafer Teber ile 2. sıra adayı İlknur Başak Tütüncü hazır bulunurken, CHP Düzce 3. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Servet Öktem’in katılmaması dikkat çekti.



“Mutlaka iki de gelecektir”
Adaylara sözü vermeden önce açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran, şöyle konuştu: “İlk defa böyle coşkulu, güzel bir kalabalıkla bir aradayız. Bu da gösteriyor ki CHP son derece istikrarlı, son derece olgun bir şekilde iktidar yürüyüşüne devam ediyor. Biliyoruz ki cumhurbaşkanlığını aldık ve Düzce’den de bir vekille bu süreci tamamlayacağız. Bu güzelliği gördükten sonra iki dememek mümkün değil mutlaka iki de gelecektir. Değerli arkadaşlarım süreci biliyoruz. Hep birlikte yaşadık ve çok yakın takip ettik. Beklediğimiz seçim belki sonbahardı ama çok kısa bir süre içerisine getirildi. Biz örgütler olarak zaten hazırdık ve har hangi bir sıkıntımız yoktu. Dolayısıyla biz hazır bir seçime hazır bir örgütle geriyoruz. Süreç içerisinde kırgınlıklarımız, dargınlıklarımız olabilir fakat bunlar bizi asla yıldırmaz. Biz CHP’yi iktidara taşımak için çalışıyoruz ve bunu başaracağız.”



Söz verdi: Örgütümden bağımsız hareket etmeyeceğim
Ardından konuşan CHP Düzce 2. Sıra Milletvekili Adayı İlknur Başak Tütüncü, güzel bir yola çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Sizlerin ve genel merkezimizin takdiriyle milletvekili adayınız oldum. Aday olamasam bile canla başla koşturacağımın sözünü zaten size vermiştim. Düzceli olmak, CHP’li olmak, anne olmak her şeyden önce bunu gerektiriyordu. Hep birlikte elimden tutun hepimiz birer adaymış gibi cumhurbaşkanı adayıymış gibi koşturalım. Çünkü rüzgar bizden yana ve iktidara doğru yürüyoruz. En az iki milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum çünkü rüzgar bizden yana. Sizlere şunun sözünü vermek istiyorum. Örgütümden bağımsız hiçbir zaman hareket etmeyeceğim. Milletvekili olursam örgütümüzün, Düzce’mizin, Türkiye’nin milletvekili olacağım. Sayın Muharrem İnce’nin dediği gibi ben de meclise girersem kavga etmeden yola devam edeceğim. Düzce için ortak bir dilimiz olsun istiyorum. Başka partiden de milletvekilleri olabilir. Onlarla birlikte Düzce için ülke için nasıl bir fayda sağlarız onun çabası içinde olalım istiyorum. 25 Haziran’da sonuçları hep birlikte kutlayalım istiyorum.”



“Nasıl ANAP gittiyse bunlar da gidecek”
CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber ise Türkiye’nin durumunun kötüye gittiğini belirterek, şunları kaydetti: "Beton ekonomisini sonuna geldik. AK Parti misyonunu tamamladı, gidiyorlar. Biraz daha itelersek gidecekler. Sosyologlar, siyasetçiler bilir. Siyaset üst yapı kurumudur. Bunun altında çalışan bir ekonomik mekanizma vardır. Bu mekanizma sıkıntıya girdiğinde ister istemez bu mekanizma üstte duramaz. Nasıl ANAP gittiyse bunlar da gidecek. Bizim bunları göndermek için güzel bir tören yapmamız gerekiyor. Birlik olmamız gerekiyor. Bütün kırgınlıkları, bütün dargınlıkları, bütün çekişmeleri bir kenara koymamız lazım. Ancak böyle başarılı olabiliriz, yoksa bizde başarılı olamayız. Düzce’ye has çok da uygun ortam oluşmuş vaziyette. Rakip partilerin adaylarına baktığımızda sanki bize pas atmış vaziyettedirler. Bütün partililerimden özellikle rica ediyorum. Geçmişte ne kadar kırgınlığımız, dargınlığımız varsa 24 Haziran’a kadar bunu unutuyoruz. Bütün egolarımızı arka cebimize koyup öyle dolaşıyoruz. Gün birlik olma günüdür. Düzce’ye bakanlık gelmesi de CHP sayesinde olmuştur. Bunun sebebi partimizin oy arttırması ve bunun önüne geçilmek istenmesindendir. Bu sizin gücünüz sayesinde oldu. Biz Düzce’de birinci parti olmaya oynayacağız. Bu vatan için geçmişlerimiz cephelerde yattı. Bizde birlik olalım ve seçimlerde sandıklara gidip oylarımızı atalım."

Haber: C:ÜSTÜNER