CHP İl Başkanı Mustafa İzgin koalisyon görüşmelerine dair düşüncelerini ifade etti. Yüksek profilli bir hükümetin kurulması gerektiğinin altını çizen Başkan İzgin, Türkiye’nin farklı alanlarda ciddi sorunları aşmak zorunluluğu olduğunu kaydetti. Türkiye’nin geleceği açısından kendilerinin 4 yıllık bir hükümet kurmaları gerektiği inancında olduğunu söyleyen İzgin, şöyle konuştu. “AKP bize iki öneri getirdi. Kısa süreli seçim hükümeti ve azınlık hükümeti. Seçim hükümeti bizimle beraber oluşturulabilir. Diğeri ise AKP azınlık hükümeti kuracak biz dışarıdan destekleyeceğiz, şeklinde konuşuldu. Biz bu önerileri MYK’da konuştuk Türkiye’nin çok ciddi sorunları olduğunu, bu sorunların aşılması için yüksek profilli hükümetin olması gerektiği dile getirildi.” Dedi.

4 YILLIK SEÇİM HÜKÜMETİNDEN YANAYDIK
MYK’da 4 yıllık seçim hükümeti kurulması görüşünün ağır bastığını vurgulayan İl Başkanı Mustafa İzgin, koalisyon ortaklarının samimi ve dürüst olmasının önemli bir husus olduğunun üzerinde durulduğunu aktardı.

MİLLİ İRADEDEN NASIL SÖZ EDECEKSENİZ?
AK Partiyle yapılan toplantılarda kesinlikle bir müzakere olmadığının altını çizen Başkan İzgin, sadece görüşlerinin sorulduğunu ve bu doğrultuda görüşlerini ifade ettiklerini kaydetti. İzgin, “Yapılan toplantılarda bir koalisyon müzakeresi hiç söz konusu olmadı. Milli iradeye saygının gereği olarak siyasilere düşen bir koalisyon oluşturmaktır. Eğer siz ben koalisyon oluşturamadım, seçime gideceğiz derseniz. Milli iradeden nasıl söz edecekseniz? Bunun denmemesi gerekiyordu. Türkiye’nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum. Sorunları çözümsüz hale getiren üzülerek ifade edeyim, siyaset kurumlarının başındaki yöneticilerdir.” Dedi.

AYNI ADAYLARLA YARIŞACAĞIZ
İzgin, il yönetimi olarak erken seçim olması durumunda ön seçimde çıkan adaylarla aynı sıradan seçime gitme taraftarı olduklarını bu konuda Yüksek Seçim Kurulu’na görüş soracaklarını söyledi. ”Ön seçim yapma zorunluluğumuz var. Bunun için tüzük değişikliği yapmamız lazım. YSK’dan olumsuz yanıt gelirse tüzük değişikliği yapacağız. Bu değişiklikle ön seçim zorunluluğunu ortadan kaldırabileceğiz.”

Haber:Y.SEVER