MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Hükümetin İmralı’nın taleplerine boyun ediğini savundu.
Danışmaz, ”PKK’nın AKP iktidarı döneminde terör örgütü konumundan çıkarılıp, siyasi muhattap haline getirildi. Hükümet İmralı’nın taleplerine boyun eğiyor. PKK’nın meşruluk kazanması için hükümetin yoğun bir çaba içinde olduğunu ileri sürerek, MHP’nin TSK’dan ve devletten yana taraf olduğunu ve bu tür görüşmelerin telafisi imkansız sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Gelinen süreç, tarihimizde kara bir sayfadır. PKK yıllardır bu ülkede terör örgütü olarak, binlerce evladımızın kanını akıtmış, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık darbe vurmuştur. Ülkenin sosyolojik ve demokratik yapısını değiştirmeye çalışmış ve tüm uluslararası kamuoyunda terör örgütü olarak anılan bir yapılanma olmasına rağmen, süslü sözlerle, milletimize yeniden masumane bir çocuk gibi pazarlanmak istenmektedir” dedi.
Düzceliyi Kandırmaya Çalışacaksınız
Danışmaz, AKP iktidarının görüşmelerle ilgili olarak Düzceliyi kandıracağını fakat Düzcelinin kanmayacağını savundu.
Danışmaz, “ İktidar partisi milletvekilleri, il başkanı, yöneticileri ve belediye başkanları Düzceliye bu görüşmeleri nasıl açıklayacaksınız. “AKP’ye kredi veriyoruz” sözünü, Milliyetçi hassasiyeti yüksek olan bir ilde sizler nasıl izah edeceksiniz. Düzceliyi kandırmaya çalışacaksınız bunu da biliyorum ama Düzceli kanmayacak. Size soracaklar terör örgütü ile nasıl pazarlık yaptığınızı. Sizlere son uyarım ya gaflete ortak olmayın, yada uyanıp liderlerinizi bu gafletten uyarın” ifadelerini kullandı.

 

Haber; S. YANAR