Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ 17-25 Aralık "yolsuzlukla mücadele’ haftası ilan etti. Bu nedenle CHP Düzce İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapılarak 17 Aralık 2013 tarihi anımsatıldı ve çeşitli oyunlarla üstünün kapatılmaya çalışıldığını vurgulandı. Basın açıklamasında hazırlanan pankartlar ise dikkat çekti.

 

 


CHP İl Başkanı Müjgan Çakman bu soruşturmanın asla kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Çakman,” yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğu iddia edilmişti. Adli ses kayıt uzmanları tarafından verilen raporda kayıtların montaj olmadığı kanıtlandı. Bu belgeler iddiaların gerçek olduğunu kanıtlamak için yeterlidir. Bu ses kayıtları ve fezlekeler iktidarın siyasetten spora, yargıdan medyaya, ihalelerden eğitime her konuda, her alanda çürümüş bir düzen ve sınır tanımayan kibir dolu, para hırsı dolu yönetim anlayışını en çıplak bir biçimde ortaya koymaktadır.”dedi. “Asgari ücretin 891 TL olduğu bir ülkede 17-25 Aralık soruşturmalarını kapatmaya çalışmak tarihin en büyük vicdansızlığıdır.” Diyen CHP İl Başkanı Çakman, AK Parti’ye devleti yöneten değil, adeta devlet olan parti benzetmesinde bulundu.

 

Çakman, “ sadece içeride değil, dışarıda da sorun olmaya başlayan bir siyasal iktidar var. Geldiğimiz noktada komşularıyla kavgalı, uygar dünyadan kopuk, orta doğu bataklığının parçası olan bir ülke konumuna getirildik. Cumhuriyet halk partisi olarak halkımızı yüksek sesle defalarca; onları aldatanlara, soyanlara, hakkını ve emeğini çalanlara, firavun düzeni kuranlara karşı en net tavrı göstermeye çağıracağız.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR