Tartışma, MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin kardeşi Ceyhun Yemenici ile ilgili eleştirilerinin basında yer alması ile başladı. Özensel'in kardeş Yemenici'nin girdiği ihaleyi etik bulmadığını dile getirmesi üzerine geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin yanıtı çok sert olmuştu. Özensel’in iddialarını ispatlaması halinde görevini bırakacağını açıklayan Başkan Yemenici, savcıları da göreve davet etmişti.

Taraflar arasında söz düellosuna dönüşen ihale tartışması ile ilgili son olarak MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel konuştu.

"HASTANE CİVARI İLE İLGİLİ HİÇ BİR BEKLENTİM YOKTUR"

Başkan Yemenici'nin hastanenin başka bir yere taşınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisini hedef alan ifadeler kullandığını anımsatan Özensel, "Hastane civarında menkullerim ve imarlı arazilerim olduğunu ifade etti ve mal varlığımın değerinin düşeceği endişesiyle hastanenin taşınmasına karşı olduğumu iddia etti. Benim hastane karşısındaki projelerimin tamamına yakını bitmiştir. Yakında başlayacak olan son bir projem var. O da bu tartışmalardan önce biter. Yaptığım konutların tamamını sattım. Orayla ilgili hiç bir beklentim yoktur." şeklinde konuştu.

Hastanenin neden mevcut yerinde durması yönünde görüş bildirdiğine de açıklık getiren Özensel, "Hastanenin çevresinde bulunan 4 mahalle muhtarının, yaklaşık 33 tane köy muhtarının ve her gün ofisime gelen onlarca vatandaşın talebi üzerine hastanenin mevcut yerinde durmasını istedim." dedi.

"HİÇ BİR RANT HESABIM YOKTUR"

Rant gibi bir beklentisini olmadığının altını çizen ve hastane civarında kendisine ait menkul ve gayrimenkullerinin hemen hemen kalmadığını ifade eden Özensel, "Biz sonradan mal sahibi olmuş değiliz. O arsalar benim atamdan dedemden sahip olduğum arazilerdir. Hiçbir hesabımda rant ve hak edilmemiş kazanç ölçüleri ile hareket etmek yoktur." diye konuştu.

"GEREKLİ AÇIKLAMALARI BELGELERİYLE YAPACAĞIM"

Özensel son olarak şunları kaydetti: "Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin sözlerimi kendisine atılmış bir iftiraymış gibi gösterip kamuoyunda yanlış algı yaratması çabalarına, başta bana ve aileme, sonra MHP Akçakoca ilçe teşkilatına ve il başkanımıza atmaya çalıştığı iftiralara, karalamalara ve ayara izin vermeyeceğim. Gereken açıklamalar önümüzdeki günlerde belgeli ve kanıtlı olarak yapılacaktır."

Haber: C. ÜSTÜNER