İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, kar yağışının neden olduğu sorunları çözmede verilen ‘Her koşula hazırız’ mesajına rağmen karla mücadelede yetersiz kalındığını söyledi. Sönmez, sorunların kaynağının özelleştirme sonucu yetkiyi üstlenen firmaların ekipman ve personel yetersizliğine bağlayarak taşeron sistemine son verilmesi gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez Öncü Tv mikrofonuna özel açıklamalar yaptı. Düzce’de kar yağışından dolayı yaşanan problemler ilgili olarak Sönmez, açıklamalarında şunları ifade etti. ” Kışa hazırız şeklinde verilen mesajlarının ardından Düzceliler bu kadar sorun yaşayacağını tahmin etmemişti. Görünen o ki Karayolları Bolu Dağı ile E-5 Karayolunu açmada yetersiz kaldı. Düzce Belediyesi de onlara yardıma koştu.”

Sönmez, yaşanan sorunlarla ilgili tespitini paylaştı. Sönmez, “İşin can alıcı noktası şudur. Devletin bütün kurumlarını satıyorlar. İş Karayollarına gelmiştir. Bize ulaşan bilgilere göre Karayolları bakım ve onarım işlerini bazı şirketlere devretmiştir. Bu şirketlerinde mevcut koşullarda çalışacak yeterli ekipmanı yoktur. Şirketler çalışmalarda yetersiz kalınca devreye belediye ve il özel idare girmiştir. Bu yetersizlik normal değil, bu işte bir bit yeniği var.”

Kardan dolayı olan vatandaşa oldu diyen Sönmez, yapılması gerekeni anlattı. “Özelleştirmeden vazgeçilmelidir. Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları yeterli sayıda personel kadrosu oluşturmalıdır. Halkın yaşam koşulları içinden çıkılmaz bir hal almamalıdır.” dedi.

 

 

Haber:Y.SEVER