Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 3. Sıra milletvekili adayı Ömer Taşlı, Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programına konuk oldu. Siyasete giriş nedenini anlatan Taşlı, ön seçimle kendisini seçen üyelere karşı sorumluluk taşıdığını dile getirirken, milletvekili adayı olmaktan onur duyduğunu belirtti.

KRALDAN ÇOK KRALCI VAR!

Seçim çalışmaları kapsamında iki ayakkabı eskittiğini ifade eden Taşlı, yaptığı gözlemlerde CHP’nin Düzce’de psikolojik
açıdan darp edildiğini belirtti.

Taşlı, “yerelde muhalefet kendini kötü hissediyor. uzun yıllar aynı partinin iktidarı var.  Eskiden Tüm kamuyu temsil eden, kamu kaynaklarını kullanan yöneten insanlar çok dikkatli davranırdı. Herkese eşit mesafede dururlardı. Bu bir disiplindi. Ama böyle bir şey oradan kalkınca, herkes kraldan çok kralcı, parti taraftarı rollerine bürünüp yalakalık yaptıkları partiye de çok zarar veriyor. Bu kelimeleri kullandığım için özür diliyorum ama ak partide erozyonun büyük bir bölümü bundan kaynaklıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yüzden Düzce’de psikolojik olarak darp edildiğini düşünüyorum.” dedi.

NEFRET SÖYLEMİ İLE SİYASET OLMAZ

Taşlı, gelecek 4 yılda CHP’nin iktidar olsa da olmasa da Düzce‘de dünyada örnek olacak bir yerel siyaset ortaya koyacaklarını belirtti. Siyasetin nefret söylemleriyle yapılaması gerektiğini vurgulayan Taşlı, AK Parti’nin bu hataya düştüğünü söyledi.

DEVLETİN VERDİKLERİ BEDAVA DEĞİLDİR

Düzce’de CHP’ye olan ilgili “İnanılmaz” şekilde tarif eden CHP adayı Ömer Taşlı, 8 Haziran’dan sonra bilgi komitesi kuracaklarını belirtti. Taşlı, sahada yaptığı tespitleri ise şöyle anlattı:

 “Devletin verdikleri bedava değildir. Benim paramı alıp bak sana bedava veriyorum diyor. Hayır-hasenat işine bedava denir. Milleti kendi parası ile dilenci hale getirilecek şekilde konuşmak doğru değil. Bedava sağlık bedava kitap değil, benim vergimle verilen kitaptır. Köyler fakirleştiğini hissediyor. Bence seçmen, “veriyoruz da bize ulaşanla birilerine ulaşan çok farklı.” şeklinde düşünüyor. Birileri haklı ve haksız çok ilerliyor olması toplumu rahatsız etmiş. sosyal adalet kavramında uzaklaşarak, birilerinin fakirleşmesi pahasına diğerlerini zenginleştirilmesi kötü.”

ÇOK BÜYÜK İSRAFLAR VAR 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkeye en önemli icraatının “cumhuriyeti kurmak” olduğunu hatırlatan Taşlı, gelecek vaatlerini aktardı:

“Cumhuriyeti kendi eksenine oturacağız. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Özgürlükleri iade edeceğiz. Ekonomik alanda en alt grubu iyileştireceğiz. Toplumdaki en alt grup, emekli asgari ücretli ve taşeron işçiler ilk 100 gün taahhüdüdür. Çok büyük israflar var. Kabul edilemeyecek projelerle ciddi kaynak tüketiliyor. Merkez Türkiye projesi de çok iyi bir proje.”.

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Ömer Taşlı, Merkez Türkiye projesi kapsamında Düzce için özel rapor hazırladıklarını ve Düzce’ye ciddi bir eğitim kaynağı getireceklerini dile getirdi.

BENDE FEVAİ ARSLAN’I ANLAMADIM

Taşlı İSKİ konusunda kendisini anlamadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Fevai Arslan da eleştiride bulundu.

Arslan’ın sürekli “yapacaktık, açacaktık ” yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirten Taşlı, “hedefe ulaşamadıktan sonra yapacaktık demenin bir anlamı yok. ben de bu konuda kendisini anlamadım” dedi.

Taşlı, Düzce’nin  “su, turizm ve organik gıda” konusunda marka olacağını belirtti. CHP’nin büyük Türkiye projesinin Düzce ve Türkiye’nin geleceğini kurtaracağını kaydetti.

BİZİ EN ÇOK AK PARTİLİLER KUCAKLIYOR

Taşlı, “Kendimizi yeniledik, hazırladık, hizmetleri projelendirdik” diyerek toplumun kendilerini kucakladığını belirtti. Taşlı AK Parti hükümetinin yorulduğunu söyledi.

Taşlı, “Bizi şuanda en çok kucaklayan AK Parti’den. Özellikle eski Doğruyol anavatan sosyal demokratlar ak partiye verdi şimdi ak partiye değil bu tarafa vereceğim diyor.” diye konuştu.Taşlı son olarak Düzcelileri 29 Mayıs Cuma günü Düzce’ye gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine davet etti.

haber;S.KAŞKIR