Partilerin seçim çalışmaları devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi’nde de parti üyeleri için dün akşam iftar programı düzenlendi. Partisinin milletvekili adayı olan Zafer Teber’in düzenlediği iftar yemeği programına CHP Milletvekili Adayları İlknur Başak Tütüncü ve Hasan Servet Öktem, parti üyeleri, iş insanları ve davetliler katıldı.

“Bu seçimleri ne yapıp edip lehimize çevirmek zorundayız”
İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Adayı Zafer Teber, “Şurada bir ay öncesine kadar cumhurbaşkanımız bir şey söylüyordu; erken seçimden bahsetmek vatan hainliğidir, diye. Bu sene içerisinde bunu en az 10 kez tekrarladı. Bir gün önce Bahçeli çıkıp erken seçim dedi, arkasından da cumhurbaşkanı 24 Haziran da erken seçim olacak dedi. Kendisi zaten birkaç gün sonra neden erken seçime gidildiğini açıkladı. Ekonomik deprem geliyor dedi ve zaten onun belirtilerini gördük. Panikle bir yığın hata yaptılar. Çok kırılgan bir ekonomimiz var. Bunu çok uzun zamandır sizlere anlatıyorum. Hatırlarsanız 2015 seçimlerinden önce süreçli işlediğim konu buydu. Türkiye ekonomisi çok kırılgan hale geliyor, borçla inşaat yapıyoruz, borç alıyoruz, üretmiyoruz. Buna karşılık toprağa gömüyoruz. Bunun bir sonu olacaktır diye sürekli anlattım. Sonunda 2019’a kadar bunun devam edemeyeceğini anladılar ve seçimi erkene aldılar. Bir de siyasi sebebi vardı. O da İYİ Parti’yi seçime sokmamak. 15 milletvekiliyle 21 dakikayla İYİ Parti seçimlere katılabilir hale geldi. Akabinde ciddi bir panik haliyle yanlış kararlar aldılar. Laik cumhuriyetin beka sorunu var. Bu seçimleri ne yapıp edip lehimize çevirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.



“Düzce’de hedefimiz birinci parti olmak”
Düzce’de geçmişte yaşadıkları sorunları da dile getiren Teber, “10 gündür Düzce’de çalışıyoruz. 4 seçim ofisi için anlaştık, bozuldu. En son dün bir seçim ofisi için konuştuk, anlaştık, temizlik yapıldı. Bugün geldi adam kusura bakmayın vazgeçtim, dedi. Hangi şartlarda olduğumuzu idrak edin diye söyledim. Biz 2015 seçimlerinde de çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Bizim mitingimize Kalıcı Konutlardan gelmemeleri için otobüsleri kaldırdılar. Yetmedi yolu kazıdılar. Biz minibüslerle nerelerden insan taşıdık. Yetmedi 21 bin sosyal yardım kurumu o gün tek tek arandılar. Ben bunu o günün valisiyle de konuştum. Vali, ben bunu nerden haber aldım diye çok ciddi kaygılandı. 21 bin kişi arandı ve oyunuzu değiştirirseniz maaşınızı keseriz dediler. Muhtarlar arandı tehdit edildi. Yeni bir dalgayla karşı karşıya kalabiliriz. Bunun için hazırlıklı olmalıyız. Oylarımıza, sandıklarımıza sahip çıkmalıyız. Bu seçim bundan önceki seçimler gibi değil. Biz Düzce’den mutlaka milletvekili ve milletvekilleri çıkaracağız arkadaşlar. Düzce’de hedefimiz birinci parti olmak. Bu yapılamaz değildir. Bu dönem partimizde bir takım sorunlar yaşandı. Bu sorunları bir kenara bırakmalıyız. Bu arkadaşlarımızın seçime kilitlenmesi gerekiyor. Bütün bu dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.





Haber: M.AYDIN