Pazar günü hakim huzurunda yapılan ön seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nde birinci sıra Milletvekili adayı seçilen Zafer Teber, seçimi değerlendirdi. Teber, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını dile getirdi.Teber, “ Bun bu işe bu sonucu bekleyerek girdim. Buna inanıyordum. Zaten böyle bir hedef olmadan koşulmaz.” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DOKUNACAĞIZ

Seçim çalışmaları ile ilgili de konuşan Teber, şunları söyledi:
“Partimiz 41 maddelik program hazırladı. 8 Nisan bu program Genel Başkanımız tarafından açıklanacak. Biz toplumun her kesimine dokunacağız.  2 ay 7 günlük zamanımız var. İlk haftası beyin fırtınası şeklinde geçireceğiz.  Düzce’deki 240 bin civarındaki seçmene dokunma hedefimiz var.” dedi.

 AK PARTİ’DEN CİDDİ KOPUŞ VAR

Teber, Üç dönemdir Ak Parti’ye oy veren Düzce halkının ihmal edildiğini söyledi.Teber,” Ak Parti’den ciddi bir kopuş var. Yüzünün yıpranmışlığı var. İnsanların durumu  çok vahim. Bizde bir söz var: komşusu açken tok yatılmaz diye.  Toplum açken siz bin 700 odalı sarayınızda keyif sürerseniz halk sizden kopar. Mesela Düzce’de depremler olalı 16 yıl geçti. Yaralı bir kente giriyorsunuz.  Ancak muazzam bir algı yönetimi var. Yollar yaptık deniliyor. Düzce’nin çevre yolu, sanayi var mı?”diye sordu.
 
LİDER SEÇTİĞİ İÇİN LİDERE SORUMLU HİSSEDİYORLAR


Düzce’nin sorunlarına ilişkin gözlemlerini dile getiren Teber, iktidar partisinin aday belirleme yöntemini de eleştirdi.
Teber, “ Düzce’deki bir numaralı problem işsizlik. Kahvehaneler ağzına kadar dolu. Öncelikle işsizlik problemini çözmek lazım.  Bir kent böyle yönetilmez.  Bu kentin daha otogarı, kültür merkezi yok. ilgilenmiyor bu kentle. Üç dönemdir Ak parti oluyor. Halk seçtiğini zannediyor.  Gidip oy veriyor.  Kendisini taban seçmediği için seçilende kendini lidere karşı sorumlu hissediyor. Yeniden seçilmek için kendini Ankara’ya odaklıyor.”diye konuştu. 

Haber;S.KAŞKIR