Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sivil toplum örgütleri ziyaretleri çerçevesinde Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber önemli açıklalar yaptı.

TÜTÜNÜ EKTİRMİYORLAR

Öncelikli olarak tarımla ilgili düşüncelerini ifade eden Teber, Türkiye’de ve Düzce’de tütün üretiminin geçmişte önemli bir yere sahip olduğunu belirterek iktidarın tütün ektirmediğini ifade etti ve izlenen politikayı anlattı.  Teber, “Tekeli özelleştirdiler. Eskiden büfelerin bütün raflarında Türk sigaraları vardı. Şimdi bir tane yok. Geçmişte bu ülkenin çiftçisi kazanıyordu. İktidar şimdi sen zehirleyemezsin ben zehirlerim mantığıyla hareket ediyor. Bizi ancak milli politikalara dönüş kurtarır.” dedi.

Düzce’de yatırımların bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Teber, salondakilere seçecekleri milletvekilinin hangi özelliklerde olması gerektiğini sıraladı.

Düzcelilere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyuruları yapılan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Elif Keçeci için görüşünü ifade eden Teber, “O ifadeleri kendisine seçmeyene söyleseydi gurur duyardım’ dedi. Ak Parti’nin listelerinin belirlenme yöntemi hakkında eleştiri de bulunan Teber, Cumhurbaşkanının 400 milletvekili istemesinin tarafsızlık ilkesine ters düştüğünü söyledi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Teber, “Cumhurbaşkanı bunu tarafsız bir ülkede söylese ertesi gün indirirler. Sivil Toplum örgütlerinin güçlü basının özgür olduğu bir ülkede o koltukta oturtmazlar.” dedi.

Haber:Y.SEVER