CHP Düzce Milletvekili Adayı Zafer  Teber, Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu Manşet Programında gündemle ilgili soruları cevaplandırdı. Ak Parti'nin "yol yaptık, hastane yaptık" söylemlerinin tamamen bir algı olduğunu belirten Teber, Yığılca Yolu'nun ve Organize Sanayi Yolu'nun halen tamamlanmadığını söyledi.

"Yığılca'nın yolu yapıldı mı, Düzce'nin çevre yolu yapıldı mı,  OSB'nin yolu var mı, Koca koca TIR'lar organizeye kanal yolundan gitmiyor da ban rüya mı görüyorum" diye soran Teber, siyaseti de hizmet yapmak için yola çıktığını söyledi:"Eğer ikbal için gelseydik iktidar partisinden aday olurduk, hizmet için geldikCHP'den aday olduk.Doğru bildiğimiz şeyleri Düzce'ye aktarmak için geldik." dedi.

            DÜZCE'DE MUHALEFET ŞART

Bolu'da tek muhalefetin büyük işler başardığını kaydeden Teber, Düzce'yi TBMM'de  temsil edecek dertlerini ve sıkıntılarını dile getirecek Milletvekiline ihtiyacı olduğunu belirterek:"Düzce'nin ağlayanı yok.Sesini duyuracak kimse yok." dedi.

Seçimde halkın sessizliğini "bu seçim sürprizlere gebe" diyerek ifade eden CHP Düzce Milletvekili Adayı Zafer Teber:"Türkiye'de Ak Parti'nin yüzde 9 oy kaybedeceğini kimse düşünemedi .Ben bu sessiz bekleyişten yine Ak Parti'nin puan kaybedecğini bekliyorum." dedi.

            ÖZLÜ'YLE CANLI YAYINDA TARTIŞMAYA VARIM

CHP Düzce Milletvekili Adayı Zafer Teber, Manşet Programı'nda Ak Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün "muhalefet partilerinin olumsuz tutumları yüzünden koalisyon kuramadık" şeklindeki sözlerini "tamamen bir safsata"  olarak yorumladı.

            DERVİŞ'İN DEDİĞİNİ TAMAMLANMADI

"Kemal Derviş geldi bunlara 2002'den sonra bir harita çizdi, bir yol gösterdi.O yoldan bunlar aynı istikametten gidiyorlar" diyerek  örneklemede bulunan Teber :"Ekonomimiz 2002 yılında durmuştu.Derviş'in -İnşaatı destekleyin inşaatla yol alın- söyleminin ışığında  iktidar inşaata yöneldi." diyerek başladığı değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü:" İnşaat, binin üzerindeki sektörü harekete geçirir.İnşşatı destekleyin inşaatla yol alın dedi Kemal Derviş.Bir müddet devam edin, bir müddet gittikten sonra, ekonomi canlandıktan sonra katma değeri yüksek ürünler elde edin dedi..Şimdi bunlar birinci kısmı aldılar uyguladılar, çok da tatlı geldi, rant..İnsanlar üretimden vazgeçtiler inşaat yapmaya başladılar.Arkasından alışveriş merkezleri yapmaya başladılar. Arkasından tüketim kredileri patladı..Kredi alıp fabrika kuracağınız yere kredi alıp inşaat yaptınız, ev yaptınız, alışveriş merkezi yaptınız, tüketici kredilerine harcadınız. Problem bu.İnşaatla bir iki yıl gittikten sonra fabrikalar kurup katma değeri yüksek ürünler elde etmek gerekiyor...."

CHP Düzce Milletvekili Adayı Teber, Ak Parti Düzce Milletvekili  Faruk Özlü'nün bu konuda fevkalade yanlış yerde olduğunu ve yanıldığını dile getirerek, şimdiden tedbir alınmasının gerekli olduğunu hatırlattı. Teber, Özlü'ye hitap ederek :"3 ayda beş ayda iktidar olamadık söylemi geçerli doneler değil yanlış.Özlü'yle canlı yayında bunları tartışalım halkta gerçekelri görsün" dedi.

Haber:E.TAYHAN