Seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı’nda istifalar gündeme gelmişti. CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber de parti binasında yapılan basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Çalışmalarımıza ve bizim oylarımıza etkisi olmuş mudur? Bence etkisi olmuştur.”
Teber, yaptığı açıklamada seçim öncesi yaşanan istifalara değinerek şu şekilde konuştu:
“Şimdi tabi ki istifaların etkisini değerlendireceğiz. Bu partimizi etkiledi. Daha öncede söylediğim gibi örgütsüz duruma düştük. Sayın Muharrem İnce’nin Düzce’de miting yaptığı gün partimizin il başkanı ve parti yönetimi yoktu. Böyle bir ortamda seçime başladık. Bu bizim için büyük bir handikaptı. Öbür türlü istifa eden arkadaşlarımızın seçim sürecine katkısı neydi inanın ben bunu ölçemedim. Çünkü bu arkadaşlar istifa etti, bazıları da partiden istifa etti. Neden istifa ettiklerini kendilerine sormak lazım ama parti yönetimine kırıldıkları için istifa ettiklerini açıkladılar. Çalışmalarımıza ve bizim oylarımıza etkisi olmuş mudur? Bence etkisi olmuştur.”

“Ben partimin üyesiyim ve istifa etmeyeceğim.”
CHP’de üçüncü kez seçimleri kazanamayan Teber, istifa edip etmeyeceği konusuna da değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Ben şahsen böyle bir sonuç beklemiyordum. Çünkü Düzce’de kamuoyunda, çarşıda, köylerde, ilçelerde gezdiğimizde açıkcası bu oy oranını üzerinde bir oy bekliyordum. Türkiye’de de hakeza aynı sorun söz konusu. Sayın Muharrem ince’nin mitinglerine baktığınız zaman herkes için bir hayal kırıklığı söz konusu. Dolayısıyla bizim bu durumu çok iyi tahsis etmemiz gerekiyor. Bu kadar kalabalık toplayıp sonrasında oyu tabi tutamamamız ciddi sıkıntı. Türkiye’de CHP geçen seçime göre üç puan kaybetmiş görünüyor. Düzce’de de biz bir buçuk puan geriye düştük. Bunun sebeplerini çok iyi bir şekilde araştırmak lazım.ülke genelinde 26 tane il başkanı aday adayı oldular ama genel merkez hiçbirini aday olarak göstermedi. Burada il yönetimleriyle genel merkez arasında nasıl bir diyalog oluştu bilemeyiz. Etki etmiş midir derseniz bence etmiştir. Sayın Muharrem İnce için mücadele ettiler. Bize de katkı sağlamaya çalıştılar ama ne kadar oldu bunu bilemiyoruz. Muharrem İnce ile partimin aldığı oy arasında 8 puan fark var. Genel merkezin özeleştiri yapması gerekiyor. Ben dürüst, iş yapan, karakteri milletvekili seçilsin demiştim. Düzce halkı da bu doğrultu da seçimini yaptı ama daha iyi tercih yapabilselerdi keşke. Ben partimin üyesiyim ve istifa etmeyeceğim.”

Haber: M.AYDIN