20 BİN KİŞİ ARANDI VE…

CHP’nin Düzce’deki aldığı oyu yorumlayan Teber, “Biz devletle mücadele ettik” dedi ve şu iddialarda bulundu:
“Çok coşkulu bir miting yaptık. Mitingin olduğu gün yollar kapatıldı. Kalıcı konutlardan merkeze gelen otobüsler iptal edildi. Aynı gün ak parti ağa mahallesinde yemek verdi. 20 bin kişi aranıyor. Oy vermedikleri takdirde kartlarının iptal edileceği söyleniyor. Muhtarlara bir takım baskılar yapıldığı gelen duyumlar arasında. Düzce’de bu hamleler etkili oldu. Türkiye’nin tersine bir durum söz konusu oldu.”

TÜRKİYE’DE NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

CHP’nin Türkiye’de en çok oyunu arttırdığı illerden birinin Düzce olduğuna dikkat çeken Teber, seçmenin kararına saygı duyduklarını belirtti.  Türkiye bu seçimle normalleşme sürecine adım attığını kaydeden Teber,  “Baskıcı rejimi geride bıraktık” dedi.

Teber, “13 yıllık süreç bitti.  Ak partinin tek başına iktidar olmadığı bir dönem başladı. İnsanların özgürce düşüncelerini söyleyeceği bir dönem olmasını diliyorum. Düzce içinde temennim farklı ve Düzce’ye faydalı olsunlar. Ak partinin milletvekilleri tam vekil olarak hareket edemezler. Bir yerden icazet alıp hareket ederler. Bir muhalefet vekili Düzce meclise gönderseydi denge ve rekabet beraberinde getirildi. Bu işten Düzce karlı çıkardı. Sonucu saygı ile karşılamak lazım. Demekki biz daha da çok çalışacağız.” dedi.

VEKİLLERİN ENSELERİNDEYİZ

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin Düzce’deki yükselme ivmesini daha da devam ettireceğiz.” Diyen Teber, “ biz meclise giremesek de Düzce’nin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Biz şuanda iktidar alternatifiyiz. Düzce’nin sorunları ortadayken, seçilmiş milletvekillerini rahat bırakmayacağız. Enselerinde olduğumuzu bilsinler.”diye konuştu. 

Haber;S.KAŞKIR