CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iş dünyasının temsilcileriyle yaptığı görüşmeye katılan 7 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Milletvekili adayı olan Zafer Teber, toplantıya dair gözlemlerini paylaşırken siyasetteki son durumu yorumladı.

KOALİSYON SADECE AK PARTİ VE CHP ARASINDA DEĞİL!
Teber, toplantıda ağırlıklı olarak CHP’nin Ak Parti ile koalisyon yapma düşüncesinde olduğunu dile getirdi. “3,5 saatlik bir görüşme oldu. 15 iş adamı toplantıda yer aldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ben dahil herkesin düşüncesini sonuna kadar dinledi. Yapılacak koalisyon sadece Ak Parti ile CHP arasında bir koalisyon değil. Köşkünde müdahil olduğu bir koalisyondan söz etmek gerekir. Bu benim düşüncem. Seçim sonuçları seçmenin baraj istemediğini gösterdi. Bir başka nokta seçmenin Cumhurbaşkanına verdiği bazı mesajlardır. Bu mesajlar dikkate alınmadan bir hükümet kurulursa seçmenin davranışı nasıl olur onu hep birlikte görürüz. Başkanlık gündemden düştü, seçmen yolsuzlukları araştırın dedi. Bunları doğru okumak gerekiyor.”

CHP-AK PARTİ KOALİSYONU NE KADAR MUHTEMELSE AK PARTİ’NİN DİĞER PARTİLERLE KOALİSYONU DA O KADAR MUHTEMEL
CHP-Ak Parti koalisyonu ihtimal dahilinde diyen Teber, Ak Parti’nin CHP dışındaki partilerle koalisyon yapmasının da eşit seviyede olduğunu söyledi. Teber, “Bana göre önemli olan Cumhurbaşkanı ne istiyor? Önemli olan budur. Seçim sürecinin başlangıcından sonuna kadar inisiyatif Ak Partinin elinden çıkmıştı. Gündem oluşturmak Ak Parti’nin elinden çıkmıştı. Seçim sonuçlarıyla beraber Cumhurbaşkanı MHP ve CHP’ye iki vuruş yaptı. Bu girişimle inisiyatifi tekrar eline aldı. Biri Baykal’la yaptığı görüşmedir.” dedi.

SEÇİM SONRASI SÜRECİ BAHÇELİ’NİN TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ BELİRLEDİ
MHP ile ilgili bir problem olduğunu belirten Teber, durumun gündeme gelmediğini ifade etti. “Siyasette amaç iktidar olmaktır. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu MHP’ye büyük bir tevazuuyla siz Başbakan olun dedi. Bahçeli, teklife hakaretamiz bir tavır takındı. Bunu HDP’ye aynı çizgiye gelmeyiz diyerek eleştirdi. Bakıldığında meclis kapanmadan önce milletvekillerinin durumunu iyileştirmek için kanun teklifi hazırlanıyor. AKP, MHP ve HDP Meclis Başkan Vekilleri imzaladı. Hani beraber hareket etmeyecektiniz. Seçim sonrası süreci Bahçeli’nin tavır değişikliği belirledi. Bütün kilit nokta orasıdır. Neden değiştiğini ben bilemem. Bu hareketle birlikte inisiyatifi Cumhurbaşkanının elinde geçti.”

35 GÜNDÜR GÖREVLENDİRME YAPMADI
Açıklamalarını Cumhurbaşkanının eylemleri üzerinden sürdüren Teber, Erdoğan’ın ’Bu ülkenin bir günü çok önemlidir. Vakit kaybediyorsunuz.’ Açıklamalarını 35 gündür görevlendirme yapmadığını hatırlatarak eleştirdi.
 
CUMHURBAŞKANI AZINLIK PARTİLERİNİN OYLARINA GÖZ DİKTİ
Başbakan Davutoğlu’nun koalisyon isteği bulunduğunu Cumhurbaşkanının ise erken seçim istediğini aktaran Teber, Cumhurbaşkanının meclise giremeyen azınlık partilerinin oylarına göz diktiğini vurguladı. “Cumhurbaşkanı oradan gelecek oyların kendisini iktidara taşıyacağını düşünüyor. Benim şahsı kanaatim, AKP kan kaybetmeye devam edecek. Kimle ittifak yaparsa yapsın. Çünkü ülke 3 yıldır büyümüyor.”

EKONOMİ TIKANDI!
Ak Parti’nin ekonomide yaşanan düşüşü önleyemediği takdirde düşüşü engellemeyeceğini ifade eden Teber, üretemeyen bir hükümetin refah dağıtamadığında ayakta kalamayacağını belirtti. “Ak Parti temelde ekonomik sebeplerle inişe geçti. Bu gidişatı durduramayacaklar. Özetle AKP’nin geri gidişinin sebebi ne onda ne bunda. Ekonomide! Ekonomi tıkandı. ”

Haber:Y.SEVER