CHP'de sular duruldu. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen kongre öncesi yapılan görüşmelerin ardından tek liste haklinde seçime gidilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Mevcut başkan Zekeriya Tozan ve ekibi liste oluşturmaktan vazgeçti. Başkan Adayı Basri Karslıoğlu tek liste ile seçime girecek. Tozan ve ekibi ise Karslıoğlu'nun listesinde çeşitli görevlerde yer alacak. CHP'de alınan bu önemli kararın seçim öncesinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.
Edinilen bilgilere göre Basri karslıoğlu başkanlığında oluşacak yönetim kurulunda muhtemelen şu isimler yer alıyor;
Yunus Zengin, Naci Özgüner, Murat Yarar, Nurol Abanoz, Sefa Kılıç, Nurettin Türkmen, Cem Bayram, Nurettin Özcan, Çetin Bektaş, Musa Sarı isimlerinin yanı sıra, Kenan Varol, Suat Öztürk, Tamer Tekin ile de görüşmelerin sürdürüldüğü öğrenildi.
Yine edinilen bilgilere göre yönetim kurulu listesinde 4 bayan üyeninde yer alacağı öğrenildi. Mevcut İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın İl Disiplin Kurulu'nda yer aldığı aynı listede ayrıca Hayrettin Topçu, İsa Güney, Abdullah Dağıstanlı, Osman Sivrikaya, Ahmet Durmuş ve Birol Aksu'nun bulunduğu, üst kurultay delegeliğine ise Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, seçilmesi surumunda İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşcuoğlu ve Cemil Tınaz'ın yanı sıra 6 delegenin ise Kaynaşlı ilçe başkanı Cemal Çapar ile Cumeyeri'nden Ali Şahin isimlerinden bir tanesinin üst kurul delegesi olacağı öğrenildi.