Ak Parti’de 7 Haziran seçimleri için Milletvekili Aday Adaylarını belirleme süreci devam ediyor. 28 Şubat’ta yapılan teşkilat içi temayül yoklamasının ardından sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil edildi. Ak Parti genel merkezi tarafından bu yıl ilk kez uygulanan yöntemle 2015 genel seçimleri için belirlenecek üç Milletvekili Aday Adayı konusunda STK’ların fikri aldı. Türkiye Genelinde olduğu gibi Düzce’de de Sivil Toplum Kuruluşu yönetici ve temsilcileri AK Parti’de kim aday olmalı temayülü için sandık başına gitti. 


Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik yapılan temayül yoklaması 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda saat 09.00’da başladı. Milletvekili Aday Adayı olan isimlerde temayülde yer aldı. 28 Şubat’ta parti içinde yapılan temayülün aksine bu kez genel merkezden herhangi bir yetkili yoklamada yer almadı.



Oylamada 287 Sivil Toplum Kuruluşundan bin 864 üye oy kullandı. 200 üye farklı STK’larda görev aldığı için bir oy hakkı bulundu. Aday adayları arasında STK’larda faal olan 16 Milletvekili Aday Adayı da oy kullanamadı. Oy verme işlemi tamamlandığında sandıklardaki oylar mühürlenerek genel merkeze gönderileceği bildirildi.




 Kuruluşlara bağlı yönetim kurulu üyeleri alfabetik sıraya göre sıralanan sandıklara giderek genel seçimlerde görmek istedikleri aday adaylarından üç ismi yazarak oy kullandı. Kapalı oylama usulüne göre yapılan oylama saat 17.00’da sona erdi.  Kurulan 10 sandıktan bin 327 oy tasnife girdiği öğrenildi. 

Haber:Y.SEVER