AK Parti, yeni genel başkan adayını belirlemek amacıyla artık gelenek haline gelen partililerin nabzını tuttulduğu temayül yoklamalarını tamamladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi  bırakacağını açıklamasının ardından tarih olarak 22 Mayıs'ın açıklandığı Olağanüstü Büyük Kongre öncesi bir taraftan kongre hazırlıklarını sürdüren AK Parti, bir taraftan da genel başkan adayı için partilinin kanaatine başvurdu. İlk gün teşkilatlar, İGM ve belediye başkanlarından yeni genel başkan olarak kimi görmek istedikleri yazması istendi. 2. gün ise milletvekilleri ve genel merkezi yönetimlerinden görüş alındı.

Temayüllerde ismi öne çıktı

Genel Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamalarında oy kullananlar arasında Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır ile kadın ve gençlik kolları başkanları da yer aldı. Partililer, "Yeni genel başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" sorusunun cevabını yazdıkları zarfları sandığa attı. Temayül yoklamasında yaklaşık 800 partilinin görüşü alınırken parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre; temayüllerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi öne çıktı.

Gözler AK Parti'den gelecek açıklamada

"Yeni genel başkan ve başbakan kim olacak?" sorunun yanıtı için şimdi gözler, kongre öncesi AK Parti'den yapılacak açıklamada... Belirlenen isim, 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda Olağanüstü Büyük Kongrede resmen genel başkan seçilecek ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilecek. Öte yandan kulislerde genel başkanlık için Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve İsmet Yılmaz'ın isimleri de dillendiriliyordu.

Haber:C.ÜSTÜNER