Sosyal medyada ellerinde kurusıkı tabanca ile poz veren ve "Başkanlık sistemine hayır diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notunu paylaşan 19 ve 17 yaşlarındaki iki genç hakkında konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, halkı sağduyulu olmaya davet ettİ.

Türkiye Cumhuriyetinin demokratik bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Keskin, Referandum sürecine girildiği süre zarfında bu tür provokasyonların olabileceğini daha önceden tahmin ettiklerini kaydetti.

Keskin, “ Genel Başkanımız Binali Yıldırım toplantılarda bu tarz olayların olabileceğine değiniyor.  Güvenlik güçlerimiz provokasyonlara karşı önlemlerini alıyorlar. Demokratik bir ortamda “evet” diyenler de “hayır” diyenler de özgür iradeleriyle oylarını kullanacaklar. Bu anlamda demokratik bir yarış olacak” diye konuştu.
Parti il başkanları ile farklı görüşlerde olmalarına karşın bir araya geldiklerini belirten Keskin, “ Parti il başkanları farklı farklı siyasi fikirlere sahibiz ancak ülke menfaatleri söz konusu olunca hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu referandum Türkiye’nin önemli tarihlerinden birisi olacak. Bütün vatandaşlarımızı bu tip provokasyonlara gelmemeleri için uyarıyoruz” şeklinde konuştu.