Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyenin çalışmalarını, alınan kararları televizyonumuzla paylaştı. Başkan Keleş öncelikle artezyen kuyularına takılacak olan su sayaçlarıyla için bilgi verdi. Keleş, ”Su bedelinin içerisinde aynı zamanda katı su bedeli de alıyoruz. İkisini aynı faturada gerçekleştiriyoruz. Bazı sanayi kuruluşlarımız su ihtiyacını artezyen kuyularından karşılıyor. Artezyen kuyusundan çıkarılan su bir şekilde kullanılmış su olarak Düzce Belediyesi’nin kanalizasyon tertibatı vasıtasıyla arıtma tesisine gidiyor. Böylece atık ortaya çıkmış oluyor. Bu atığın bedeli normal su bedelinin içerisinde vatandaştan nasıl tahsil ediliyorsa atık su bedeli olarak bu bedeli onlardan talep ediyoruz.”

UYGULAMANIN SEBEBİ: ARTAN ARTEZYEN KUYULARI
Keleş, konuyla ilgili bir yanlış algının oluştuğunu söz konusu bedelin sanki herkesten tahsil edilecekmiş gibi bir havanın oluştuğunu belirtti. Keleş, uygulamanın bütün şehirlerde olduğunu Düzce Belediye’sinde bugüne kadar uygulanmadığını belirterek kendilerini böyle bir uygulamaya iten sebebin artan artezyen kuyularının sayısının olduğunu vurguladı.

ARADAKİ FARKI TAHSİL EDECEĞİZ
Atık su artıma tesisinin bir bedeli ve maliyeti olduğunu ifade eden Keleş, artezyenden kullanılan suyun atık su olarak kendilerine döndüğü için aradaki farkı tahsil edeceklerini belirtti.

KÖYLERİ KAPSAMAYACAK
Keleş, uygulamanın köyleri kapsamadığını ifade etti. Belediye Meclisi tarafından belirlenen ücret hakkında da açıklama yapan Başkan Keleş şunlara değindi. “Normalde 12-13 lira olarak yansıması gereken bir bedeli biz vatandaşlarımızın zorlanmaması için bedeli epey düşürerek faturalara yansıtıyoruz.”
Belediyelerin ekstra hizmetlerinin faturalara yansıtıldığını aktaran Keleş, uygulamanın bu kadar dikkat çekmesini yeni olmasına bağladı.

SU SAYAÇLARI İÇİN: “ASLA ÖYLE BİRŞEY YOK!”
Su faturalarının okunmaması hakkındaki şikâyetler için Keleş, fatura okumalarında yaşanan gecikmenin nedenlerini ve izleyecekleri yolu anlattı. “Düzce Belediyesi taşeron işçi çalıştırma pozisyonlarında değişiklik oldu. Sayaç okuma işçi yönetmeliğinin çıkışında yaşanan gecikmeden dolayı işçilerin işe başlamaları gecikti. Bu süreçte arada bir boşluk oluştu. Faturalardaki artış farkını vatandaşlarımıza yansıtmadan normal fatura bedeli üzerinden yapacağız.”
 
Keleş vatandaşın kafasında oluşan su sayaçlarını vatandaş kendi mi ödeyecek tarzındaki soru işaretlerine yanıt verdi. “Vatandaşın kendisi okumayacak. Asla öyle bir şey yok! Belediye olarak yine biz okuyoruz. İhale artık özelleştirilerek yapıldı. Eskiden personeli biz alıyorduk. O personele bu işleri yaptırıyorduk. Şimdi su sayaçlarının okunması işini ihale ettiğimiz için değişiklik söz konusu oldu.”    

Başkan Keleş, gecikmeden dolayı yapacakları çalışmayı paylaştı. “Sadece okuma işindeki gecikmeden dolayı belki ilk seferinde faturalar 2 aylık yerin2 3 aylık olarak gelebilir. Biz bunu yine vatandaşlarımıza çok ağır gelmemesi bölmeyi düşünüyoruz. İlk üç ay belik birer buçuk alık olarak ikiye böleriz. Fatura bedellerini bu şekilde tahsil etme düşüncesi içerisindeyiz.”

HAZİRAN AYINDA KAPILARINI AÇACAK
 Başkan Keleş, yapımı devam eden Kültür Merkezi için müteahhite kalan son borçlarını ödediklerini belirterek Kültür Merkezi’nin ne zaman açılacağını söyledi. “Dün müteahhite son borcumuzu ödedik. 1 milyon 460 lira para ödedik. 2. bir ihale için hazırlık yapıyoruz. Bu ihaleye de 15-20 gün içerisinde çıkacağız. 15 milyona yakın para ödedik. 4 milyon daha ödeyerek bitireceğiz. 2. İhalenin tamamlanmasıyla Haziran ayı gibi kapılarını açacak.”    

KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Keleş, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Belediye Başkanlarının aday belirlenmesinde neler yapacağını aktardı. “Ben dahil bütün belediye başkanlarının bu konuda görüşü alınacak. Çok iyi çalışacak, memlekete en iyi hizmeti edecek milletvekilinin seçilmesi için gayret göstereceğiz.”
Teşkilatla ilgili birtakım çalışmalara katılacaklarını ifade eden Keleş, oluşturulacak raporlarla milletvekili profili hazırlanması için katkı sağlayacaklarını söyledi.
Keleş, aday adayı sayısıyla tahminde bulunarak kendisinin de aday olduğu bir önceki seçimlerde 33 ismin bulunduğunu bu kez bu sayının üzerine çıkacağını düşündüğün belirtti.


Haber:Y.SEVER