AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce'de yıllardır sürümcemede kalan Kültür Merkezi, terminal ve Kat Atık Tesisi ile ilgili konuştu. Kaşıkoğlu, projelerde önemli yol katettiklerini savunarak seçim döneminde verilen sözleri tutan bir parti olarak halkın karşısına çıkacaklarını belirtti.

Sözler tutulmuş olacak

Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın vaad ettiği projeleri yüzde 80 oranında tamamlandığına dikkati çeken Kaşıkoğlu, “Belediye başkanımızın meclisimizle birlikte iyi bir çalışma sergileyerek hemen hemen taahhüt ettiklerinin yüzde 80 mertebesinde yerine getirdiğini biliyoruz. Katı atık sadece Düzce'nin değil, tüm ilçelerin ele aldığı bir konu. Katı Atık Birliği de son aşamaya geldi. Özellikle terminal ve Kültür Merkezi ile ilgili yaşanan olumsuz süreç önümüzde duruyor. Bunun bir çok sebebi var. Şuanda belediye başkanımız projenin hayata geçirilmesi noktasında istimlak süreci yaşandığını ve terminalin zemin etüdünün yapıldığı müjdesini verdi. Şimdi 1 yıl, bu tür yatırımların hayata geçirilmesi için kısa bir süre. Başkanımız da bize ifade ettiği tüm hazırlıklıların tamamlandığı ve kısa sürede hayata geçirileceği yönünde. Bizde inanıyoruzki bu terminal seçim öncesinde yetişecektir. Kültür Merkezi ile ilgili olarak kültür bakanlığında devredilme işlemlerinde sona gelindiği bildirildi. Bu da seçim öncesinde halkımızın hizmetine girecek. Seçim tarihinde halkımızın karşına verilen sözleri yerine getirmiş bir AK Parti olarak çıkmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yüzde 70 memnuniyet var

Düzce'de sağlık konusuna da değinen Kaşıkoğlu, devlet hastanesi inşaatında yaşanan sorunların kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Kaşıkoğlu, “Sağlık konusunda yönetim anlamında bir değişikliğe gidildi. Devlette süreklilik esastır. En kişişlere takılmam. Bazen bize acille ilgili çok sıkıntı geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyarette pratisyen doktor konusunda azlık dikkatimizi çektik. Onları not aldık. Ancak orada yaptığımız görüşmelerde yüzde 70 oranlarında bir memnuniyet var. Eskisi gibi değil. Bunlar pozitif gelişmeler ama bizi üzen modern hastane diye başladığımız ve 2 yıl önce temelini attığımız hastane inşaatında müteahhitten kaynaklanan bazı sebeplerden işin rayında gitmemesi. Artık ya feshedilecek ya da devam edecek. Hastanenin de en kısa sürede bitirilerek fiziki eksiklik ortadan kalkacak” diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR