Partisinin meclis grup toplantısına katılmak için merkez ilçe başkanları ile birlikte Ankara’ya giden AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Kongre ile ilgili netleşen bir durum yok ”

Toplantıya katılmak ve Başbakan Erdoğan'ı yakından görmek amacıyla Ankara’ya gittiklerini ifade eden Yılmaz, detaylı bir çalışma ortamı olmadığını belirtti.

Yılmaz, “İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantıda başkanlarımız, Başbakanımızı geçirdiği ameliyatın ardından yakından görmek ve grup toplantısını yakından takip etme talepleri olmuştu. Oradaki amacımız havayı nüfus etmek ve başbakanımızı yakından görmekti. Toplantıya katıldık ancak hava muhalefeti nedeniyle AK Parti genel merkezine geçemedik. Orada kongre ile ilgili görüşmeyi düşünüyorduk ancak akşama kalmamak adına yola çıkmak zorunda kaldık. Dolayısıyla çok detaylı bir çalışma ortamı olmadı. Kongre ile ilgili de netleşen bir durum yok ama onunla ilgili de hafta sonuna doğru bilgi alabiliriz.” dedi.

“Ülkenin kaynakları bu kadar çok değil”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde Bolu’ya 2 tane havaalanı yapmayı planladıkları şeklindeki açıklamasını değerlendiren Yılmaz, başkanın projesini Bolu’daki turizm gelirlerini arttırmak için belediyenin düşlediği bir proje olarak nitelendirdi.

Yılmaz, “Bolu belediye başkanının açıklamasını ben de okudum. Ancak onlar sadece belediyenin düşlediği projeler. İki tane hava alanın bir tanesi turizm amaçlı kullanılması düşüncesi olduğunu söylüyor. Bunu da belediye imkanları ile yapmayı planlıyor. 'Bolu’daki turizm gelirlerini arttırırsak devlette programa alarak havaalanı yapar' düşünceleri var. Bunlar tamamen varsayıma dayanan şeyler. Bolu’da şuanda yapılması kesin gözüyle bakılan bir havaalanı yok. Ama bunu Bolu Belediye Başkanı dillendiriyor. Bazı şeyleri isterken de akıllı ve mantıklı olmak lazım. Bu ülkenin kaynakları bu kadar çok değil.” dedi.

“Akşamdan sabaha yapılacak projeler değil”

Düzce’de de ciddi projelerin olduğunu ifade eden Yılmaz, projelerin yapım aşamasına geçilmemesinin “Düzce’de bir çalışma yok” düşüncesini doğurduğunu söyledi.

Yılmaz, “Tabii proje anlamında Düzce’nin de yapacakları var. Bunu kamuoyu da biliyor. 2012 bütçesi yeni yapıldı ve yeni yeni oluşuyor. Örneğin kalıcı konutlarda 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun ihalesi yapıldı, yakında başlayacak. Kapalı yüzme havuzun ihalesi de bu sene yapılacak. Bunlar henüz hayata geçmediği için 'Düzce’de bir şey yok mu?' sorusunu akıllara getiriyor. Düzce’de de turizmle ilgili ciddi projeler var. Yayla yollarının yapılması, Efteni’nin bugünkü durumundan 3-5 kat büyük hale getirilmesi Düzce için ciddi projeler. Tabii bunlar henüz başlamadığı için Düzce’de bir çalışma yok gibi gözüküyor. Bunlar akşamdan sabaha yapılacak projeler değil.”dedi.

Terminalde sona gelindi

Terminalin Düzce için bir eksiklik olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyleyen Yılmaz, terminalle ilgili çalışmalarda da sona gelindiğini belirtti.

Yılmaz, “Terminal Düzce’miz de bir eksiklik bunu herkes biliyor. Belediye başkanımızda bununla ilgili çalışmalarda sona geldiğini geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda dile getirdi. Yakın zamanda projesi bitecek ve yakın zamanda çalışmlara başlanacak. “dedi.