AK Parti teşkilatları Akçakoca'da 14 teşkilat mensubunun istifa iddiaları ile çalkalanıyor. İstifa söylentileri hızla yayılırken tüm çevrelerde suskunluğunu koruyor. Şuana kadar resmi bir açıklama yapılmazken, konu ile ilgili görüştüğümüz AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu yarın bir açıklama yapacağını söyledi.

14 üyenin istifasının yanı sıra yeni iddialarda yayılmaya başladı. Konuyla ilgili bir başka iddia ise daha önce istifa eden Mustafa Okutan'ın Akçakocaya İlçe Başkanı olarak atanması. Mustafa Okutan'ın kendi yönetim kurulunu oluşturabilmek bu yönde çalışma yapması için daha önce istifa ettiği ve Osman Çakır ile durum değerlendirmesi yaptıktan sonra teşkilat mensubu 14 kişininde istifa ettiği iddia edildi. Osman Çakır'ın olaya bizzat el attığı bunun sebebinin de mevcut ilçe başkanının Osman Çakır ile anlaşamaması olduğu söylendi.

Yaşanan gelişmelerin Metin Kaşıkoğlu'nun bilgisi dışında gerçekleştiği iddia edilirken, Kaşıkoğlu'nun istifalar sonrası ağırlığını koyduğu ve konuya müdahil olarak çözüm aradığı ve Osman Çakır ile konuyu görüşüp bir karara varacağı da iddia edildi.

 

Haber: M. YILMAZ