AK Parti İl Teşkilatı tarafından seçim öncesi motivasyon amacıyla düzenlenen 4 günlük GAP gezisinden dönen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, geziyi değerlendirdi.

SON ANDA PROGRAMIMIZDAN ÇIKARDIK

Kaşıkoğlu, “65 kişilik bir kafile ile 3 gün süren bir gezi programı yaptık. Amacı tamamen çözüm sürecine biraz daha katkıda bulunmak, oradaki insanlar oturup konuşma fırsatı bulduk. Hiç hayal etmediğimiz Diyarbakır, Mardin ile karşılaştık. Suriyeliler'in kaldığı kampa, Akçakale’ye gidecektik gerekli izinler almıştık. Bir takım mahsurlar olacak gerekesiyle son anda programımızdan çıkardık.” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANIYIM” CÜMLESİNİ DUYMAYACAKSINIZ
Aday adaylığı başvurusu için son 3 güne giren AK Parti’de Düzce belediye başkanlığı aday adaylığı için Kaşıkoğlu net konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı görevine yeni getirildiğini hatırlatan Kaşıkoğlu, “Beni buraya gönderen irade Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ve partimin genel başkanıdır. Henüz bir buçuk yıl geçmeden ben öyle bir iradeye nezaketsizlik göstererek “Belediye başkanlığını düşünüyorum” diye çıkmam terbiyesizlik olur. Aynı irade çıkar da “Düzce Belediye Başkanlığı noktasında seni düşünüyoruz” derse bunu emir olarak kabul edeceğim bir noktadır. Burada çok ince bir denge var. Benden Düzce’ye belediye başkanıyım cümlesini dün duymadınız bugün de yarın da duymayacaksınız. Derlerse “Belediye başkanısınız” diye Düzce teşkilattan hiç kimse bu emri tartışmaz.” dedi.

DÜZCE’Yİ YÖNETECEK KADRO AK PARTİ’DEN ÇIKACAK

Belediye başkan adayını belirleme sürecini de değerlendiren Kaşıkoğlu, 15 gün sonra yapılması planlanan temayül yoklamaları hakkında da bilgi verdi.

Kaşıkoğlu, ”Düzce’yi 5 yıl yönetecek olan kadro Düzce’nin içinden çıkacak. Belediye başkanı da olmak üzere en çok oyu almayı umut eden AK Parti, mecliste de il genel meclisinde de çoğunluğu oluşturacak. Bu anlamda ne kadar çok nitelikli arkadaşımız müracaat ederse o kadar daha iyi yönetecek ekip oluşturma fırsatı bulacağız. 1 Kasım’da aday adaylığı bittiğinde teşkilat temayülleri yapacağız. Bütün araştırmalar neticesinde genel merkez karar verecek. 16-17'sinde yapılacak olan teşkilat temayülünde soruların 4’ü belediye başkanı ile ilgili. Eğer memnun değillerse “Kimi görmek istersiniz?” sorusuna cevap aranacağız.” şeklinde konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR