Hafta sonu Düzce’ye gelerek Akçakoca’da doğal afetlerden zarar gören köyleri ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir dün Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

“8 noktada kontrol noktaları oluşturuldu

Ziyarette pandemi süreci hakkında bilgiler veren Vali Dağlı “Maalesef süreçte 13 vatandaşımızı koronavirüsten dolayı kaybetmiş bulunmaktayız.” dedi.

Düzce’nin konumu itibari ile birçok büyükşehrin arasında bir kavşak noktası olması itibari ile il giriş - çıkışlarında toplamda 8 noktada kontrol noktaları oluşturulduğunu söyleyen Vali Dağlı, “Özellikle Kocaeli ve Gebze’ de tatil edilen fabrikalarda çalışan birçok işçinin gelmiş olmasından dolayı da özel önlemler alındı. Akçakoca ilçemiz hafta sonları giriş çıkışa kapatıldı.” şeklinde konuştu.

“Gecikme yüzünden zarar tespiti doğru yapılamadı”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hafta sonu gerçekleştirdiği Akçakoca temaslarında doğal afetlerden zarar gören köyleri ziyaretlerinden derlediği vatandaş sorunlarını Vali Dağlı’ya sundu.

Tanal, “21-22 Mayıs tarihlerinde meydana gelen dolu felaketinden zarar gören çiftçilerin zarar ziyan tespitlerinin Tarsim tarafından 10 gün geç yapılmasından kaynaklı zarar tespitinin doğru yapılması mümkün değildir. Yetkililer muhtarları telefon ile aranarak tespit yapmaya çalışılmaktadır. Birçok vatandaş Tarsim sigortasına güvenlerinin olmadığını çünkü zarar olsa da zararlarının tam olarak karşılanmadığını bu yüzden tarım sigortası yaptırmak istemediklerini söylemektedir.” dedi.

“Risk alarak nehirlerden geçiyorlar”

Vatandaş şikayetlerini dile getiren Tanal ayrıca geçen sene meydana gelen sel felaketinden zarar gören köyler ile ilgili şunları kaydetti:

“Sel sonrası dere yatakları çevresinde bulunan tarlalara mil dolduğu için vatandaş sebzesini meyvesini yetiştiremez duruma gelmiştir. Melenağzı Köyü’nde deniz kenarı kordonda aydınlatma ışıklarının çalışmaması sorunlara neden olmaktadır. Yine aynı bölgede kumsallarda selin biriktirdiği dal, çalı ve yıkılmış ağaçlar bulunmakta kumsallar kullanılamaz haldedir. Köylerdeki çöp konteyner sayıları yetersiz ve çöplerin alınma sıklığı uzun olduğu için köy merkezlerinde kirlilikler oluşmaktadır. Selde yıkılan birçok köprü yapılmadığı için vatandaş nehir karşısındaki tarlalarını ekip biçmeye gitmekte zorlanmakta ve risk alarak nehirlerden geçmektedirler.”  

“Vatandaş yerlerinin büyük zarar göreceği konusunda endişelerini dile getiriyor

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir de köy ziyaretleri sırasında vatandaşların özellikle sordukları soruyu dile getirerek, “İstanbul içme suyu koruma havzasında olan Düzce’nin atık sularının arıtılarak Melen Nehri’ne dökülmeden, borular ile Karadeniz’e taşınarak denize deşarj edilmesi projesi ile ilgili vatandaş yerlerinin büyük zarar göreceği konusunda endişelerini dile getiriyor. Bu proje ile ilgili gelişmeler ve nasıl bir süreç olacağı konusunda bilgilendirmelerin yapılmadığı söyleniyor.” dedi.

Vali CHP heyetine teşekkür etti

Söz konusu sorunlar ile ilgili mevcut çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Dr. Zülkif Dağlı, yapılan çalışmalar ve ihaleler ile ilgili vatandaşa gerekli bilgilendirmelerin yapılması konusunda özel hassasiyet göstereceklerini ifade ederek, ziyaretleri ve özellikle üçüncü bir göz olarak Düzce’nin sorunlarına sunmuş oldukları katkılardan dolayı CHP heyetine teşekkürlerini iletti.