Ak Parti Düzce İl kadın Kolları  4.Olağan kongresine katılmak için Düzce'ye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.Öncü Haber merkezi olarak daha önce gündeme aldığımız "imalat yeri ile genel merkezleri farklı illerin imalat yerinde toplanması" yönündeki sorularımızı cevaplandıran Bakan Şimşek, devlet olarak Düzce'yi teşvik kapsamı içine aldıklarını bundan sonraki işin yerel idarecilerde olduğunu savundu..

Erol Tayhan'ın "genel merkezlerin imalat yerine taşınması için firmalar teşvik edilemez mi" şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Bakan Şimşek şunları söyledi:

 

 

"En iyi teşvik yerelde olur, onları buraya cezbetmek lazım. Düzce'nin teşvikte zaten bir önceliği var .Düzce bunu yerelde çözmeli. Yerelde teşvik edilmeli sanayici. Bunun için en iyi teşvik yerelde olur"

           

Maliye Bakanı Şimşek, il kadın kolları kongresi için geldiği Düzce'de kongre sonrası önce belediye başkanlığını ardından valiliği ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Valilik makamında Vali Ali ihsan Su ve daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Şimşek, Düzce'ye daha önce de geldiğini ancak daha sonra tekrar gelerek detaylı bir inceleme fırsatı bulmak istediğini söyledi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Düzce Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Düzce Belediyesi müdürleri tarafından karşılandı ve kendisine çiçek takdim edildi.Bakan Şimşek'e Düzce Belediyesi'nin depremden bu yana süregelen ihtiyaçları olduğunu belirtti:

            

Konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu kaydeden bakan Şimşek, dosyayı inceledikten sonra gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi:

    

Bakan Şimşek'in konuşmasından sonra Düzce Belediyesi'nin Düzce Eski Vergi Dairesi arsasının tahsisi başta olmak üzere taleplerinin karşılanması yönünde verdiği talimatlar için Düzce adına teşekkür eden Başkan Keleş, son derece olumlu geçen ziyaretin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Düzce'ye has el işlemesi tel kırma bir tablo hediye etti.

      

Bakan Şimşek, ziyaretlerin ardından kendisine ikram edilen yemeğin ardından ilimizden ayrıldı.

Haber;E.TAYHAN