Bir başlayıp bir duran devlet hastanesi inşaatı, geçtiğimiz hafta kapısına kilit vurulmasıyla başka bir boyuta geldi. Başladığı ilk günden bu yana sorun yumağı halinde ilerleyen ve henüz yarısı bile tamamlanmayan inşaat hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, işi alan firmanın hak edişleri başka borçlarını kapatmak için kullandığını öğrendiklerini bildirdi.

Parayla başka borcunu kapatmış

“Gerçekten talihsiz bir süreç yaşıyoruz, hepimizin gözü önünde cereyan eden bir olay. Kamu ihale yasasına göre devletin ortaya koymuş olduğu kurallar içerisinde cereyan eden bir ihale süreci yaşanmış, bir firma bu ihaleyi alarak yine kanunun kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde taşeronlar aracılığıyla hizmetini devam ettirmeye çalışmıştır. Ana firmanın ekonomik olarak bazı işlerde dar boğaza girmiş olması nedeniyle taşeronlara zamanında ödeme yapamaması ve burada eldi ettiği hak edişleri bir başka yerde açığının kapamasında finans olarak kullanmış olması bizim haricen edindiğimiz bilgiler. Bununla ilgili olarak yaptığımız görüşmelerde özellikle 1 yıldır süreci çok yakından takip ediyoruz ve hiçbir şekilde taviz verilmeden kanunun idareye uygulanması gerekliğini, gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse işi yüklenmiş olan toplu konut idaresiyle bu görüşmeleri sürdürdük. Milletvekilleriyle birlikte konuyu çok yakından takip ediyoruz en son noktada yeni gelen taşeron firmada inşaatı tamamen kilitlemiş ve şantiyede kilitleyerek işi tamamen durduğuna dair bilgiler elimizde.”

TOKİ’nin artık elindeki kanuni hakları kullanacağını söyleyen Kaşıkoğlu, zamanında olmasa da inşaatın tamamlanacağını belirtti.

“Ankara’da yaptığımız görüşmelerde artık işin son raddeye geldiği ve kanunun kendilerine verdiği idari olarak tanıdığı hakları gerekirse gerekli an ve zamanlarda kullanacaklar. Tedbirlerin masada olduğu, ikmal ihalesinin yapılması suretiyle inşaatın planlanan zamanda değil ama en kısa zamanda Düzce halkına hizmete girmesi sürecinde hiçbir şeyden çekinmeyeceklerini bizimle paylaştılar.”

İnsanlar başka partiye geçebilirler

Kaşıkoğlu, AK Parti’den ayrılarak MHP’ye geçen bazı üyeleri ile ilgili düşüncelerini açıklarken, insanların başka bir partiye geçmelerinin doğal olduğunu söyledi.

“Bir müddet önce bazı Ak Partili üyelerin partimizden ayrılarak MHP’ye geçtiği, yine Ak Parti saflarında yer almış arkadaşlarımızın partiden ayrılarak MHP çatısı altında siyaset yaptığı basının bazı kesimlerinde farklı nitelendirilmeye çalışıldı. Her şeyden önce merkezi siyaset anlayışını ortaya koyan Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bunu demokrasinin bir gereği sayarız. İnsanlar hür ve özgür iradeleriyle istedikleri an istediği yerde bulunma hakkına sahiptir. Başka bir partiye geçerken oradan farklı beklentilerle farklı bir düşünceye bir başka parti altında üye olup o siyaseti paylaşma gereği duymaları son derece doğaldır. Daha öncede birçok parti vardı, herkes bulunduğu partide devam edecek olsaydı bugün bu partiye ihtiyaç kalmazdı.”

HABER:H.İŞCAN