Dün Düzce'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , DüzceTicaret ve Sanayi Odası(TSO) tarafından bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye, Yeni Ekonomi" konferansına katıldı.
Salondan salona geçtiler
Toplantı öncesinde yaşanan organizasyon bozukluğu katılımın az olmasıyla kendini gösterdi. Bir çok iş adamına toplantı daveti cep telefonu mesajı ile gönderilirken, toplantıya katılımın az olması dikkat çekti. Büyük salonda yapılması planlanan toplantı katılım az olunca küçük salona alındı. TSo Başkan Vekili Selahattin Esen, katılım az olduğu için Numan Kurtulmuş ve protokolden özür diledi.
Vali Adnan Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Kurtulmuş sanayici ve işadamlarına seslendi. Yılmaz yaptığı konuşmada Düzce'nin Batı Karadeniz'in en cazip ili olduğunu vurgulayarak çevreyi kirletmeyecek bir sanayi istediklerini belirtti.

Merkezde oturmakla olmaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye'nin ekonomik olarak geldiği yer ve bundan sonrasını katılımcılarla paylaştı. Kent ekonomi forumlarına değinen Kurtulmuş, illerdeki okonomik faktörlerin başında bulunan herkesin biraraya gelerek nasıl kalkınabilirizi tartışacaklarını belirtti. Illerin kendi dinamiklerini ortaya çıkarmak istediklerini belirten Kurtulmuş, " merkezde oturup biz planladık demekle bu iş olmaz"dedi.

Kurtulmuş, "şehirlerimize büyük görevler düşüyor. Artık uzaktan temennilerde bulunarak ya da verilecek bir takım teşviklerle bir takım şeyleri devletten medet umarak bekleyerek değil. Kent ekonomilerimiz kendisi üreten, üretimin başlangıcı da fikir üretmek o eskidendi yani devletin imkanlarıyla iş dünyasının gelişmesi eskidendi. Eski de  Türkiye'ye ait bir hastalık. Artık öyle bir şey olmaz doğruda olmak bu mümkün de olmaz" diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR