CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, 2012 yılı vergi tahsilatı rakamalarının Düzce ekonominsinin iyiye gitmediğini bir göstergesi olduğunu belirtti. Milletvekillerinin sorunlarla ilgilenmediğini ve topu kurumlara attığını iddia eden Karslıoğlu, "Milletvekilleri ne iş yapar öğrenmek istiyoruz" dedi.

Karslıoğlu, " 2012 yılında 669 milyon lira vergi tahakuku yapılmış, bunun 332 milyonu tahsil edilmiş. Bu da esnafımızın yüzde 50'inden fazlası vergisini ödeyememiş anlamında. Burada bizim ekonomimizde sıkıntı olduğu açık ve net. Düzce'de ekonomimiz maalesef iyi değil. Esnafımızın yüzde 50'si maalesef vergisini ödeyememiş. Milletvekillerimiz karayolları ile ilgili bir iş olduğunda: "O bizim sorumluluğumuz değil", eğitimle ilgili bir iş olduğunda: "O bizim sorumluluğumuz değil" diyorlar. Bu milletvekillerimizin işi nedir bunu da öğrenmek istiyoruz."dedi.

Rayiç bedel fazla

Tarımda kullanılan 2B arazilerinin rayiç bedellerini yüksek bulan Karslıoğlu, "Hükümet vatandaşta para var sanıyor"diye konuştu.

Karslıoğlu, "2B yasası ile yüzde 70 raiç bedelle Türkiye'deki yer sahiplerinin gerçek bedellerini alamayacağını söylemiştik. Vatandaşlarımız 50-60 yıldır bu topraklarda oturmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız tarafından bize gelen şikayetler, bunlara yüksek raiç bedelleri tespit edildiği yönünde. Hükümetimiz vatandaşta çok para var sanıyor. Bölgemizde satılmayınca yüzde 50'ye indirdi. Ancak yüzde 50'de çok pahalı. Bunun yüzde 10'nu da peşin istiyorlar. Bu topraklar da fındık var. Onlarda değerini yetirmiş durumda ve para etmiyor. Bu raiç bedellerin yeniden belirlenmesi lazım. Milletvekillerimiz bu konuyu mecliste dile getirmeli."şeklinde konuştu.

Haber:S. KAŞKIR