Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda her perşembe günü 81 ilde gerçekleştirilen haftalık olağan basın toplantısı kapsamında Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, bugün gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşına geçti.

Terör canımızı yakmaya devam ediyor”

Açıklamasına ilk olarak son dönemde yaşanan terör olayları ile başlayan Mertol, “Terör canımızı yakmaya devam ediyor.” dedi. Mertol, “Maalesef terör son 30 yılda karşılaştığımız en derin problemlerden biridir. Ve her geçen gün daha da büyüyerek ülkemizin, milletimizin başına bela olmaya devam etmektedir. Meseleyi kalıcı olarak ortadan kaldırmanın yolu ise bataklığı kurutmaktır. Terörü besleyen sosyal, kültürel ve ekonomik sebepleri de ortadan kaldırmaktır.” şeklinde konuştu.

Nihayet hükümet dediğimiz noktaya geldi”

Parti olarak daha önce de gündeme getirdikleri “Bataklığı kurutmak için terörle mücadele ederken, halk ile müzakere edilmelidir. Halkın beklentileri karşılanmalıdır” tespitini paylaşan Mertol, “Nihayet hükümet, kısmen de olsa bizim, dediğimiz noktaya geldi. Sayın Başbakan Güneydoğu Yatırım ve Destek Paketi’ni açıkladı. Biz, Sayın Başbakanın Diyarbakır’da açıkladığı bölgeye yönelik ekonomi paketini olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

81 ilin fabrikaya ihtiyacı var”

Bütün yatırımların ve vaatlerin takipçisi olacaklarını vurgulayan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, şöyle devam etti: “Türkiye’mizin, sadece bölgesel değil, aynı zamanda topyekûn bir kalkınma seferberliğine ihtiyacı var. Türkiye’nin sadece 23 ilinin değil, 81’inin de fabrikaya ihtiyacı var. Bu yüzden biz bu paketin sadece Doğu ve Güneydoğu ile sınırlı kalmamasını istiyoruz. Bütün Türkiye’miz için bir kalkınma, yatırım ve destek hamlesine dönüştürülmesini istiyoruz.”

Bu listeler neye göre belirlenmektedir?”

15 Temmuz sonrası yürüyen süreç konusunda da bir uyarıda bulunmak istediğini söyleyen Mertol, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü sürecin ne kadar sağlıklı yürütüldüğü konusunda bütün toplum gibi bizim de endişelerimiz var. Üstelik bu endişelerimiz giderek artıyor. Partimize bu konuda her gün onlarca telefon geliyor. Haksız şekilde açığa alındığını, işinden atıldığını belirten onlarca, yüzlerce, binlerce mağdur insan var. “Hepsi doğrudur” demiyoruz. Ama merak ediyoruz; gerçekten bu listeler neye göre belirlenmektedir? İşten atmalar hangi kriterlere göre yapılmaktadır? Bunlar şeffaf bir şekilde milletimiz ile paylaşılmalıdır. Çünkü gerçekten çok ciddi iddialar var. Öyle ki, “Parallelle mücadele ediyoruz diye tam tersine paralelcilerin korunduğu, buna karşılık, paralelle hiçbir ilgisi bulunmayanların tasfiye edildiği” konusunda ciddi ihbarlar alıyoruz. Burada Ergenekon’da, Balyoz’da yapılan hataya düşülmemeli. Suçlunun yanında masum da cezalandırılmamalı, kurunun yanında yaş da yanmamalı.” 

C. ÜSTÜNER