Basın istenmiyor

Ramazan ayında bir çok kesim tarafından iftarlar düzenlenmeye devam ederken yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde siyasi partiler halka yönelik iftarlara ağırlık veriyor. Özellikle iktidar partisi merkezde ve ilçelerde partilerinin belediye başkanları tarafından verilen iftarlarda halkla biraraya geliyor. Ancak bu iftarlarda basın istenmiyor. Yarın Bakan Suat Kılıç'ın katılımıyla Anıtpark'ta tören alanında halka verilecek iftara basını davet eden AK Parti, ilçe ve beldelerdeki iftarlarda basını istemiyor. Son olarak dün akşam Gölyaka'da halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen il, ilçe ve teşkilat üyelerinin hazır bulunduğu iftar da basına sonradan servis edildi.

 

 

Bal'dan iftarlar

Geçtiğimiz Mart ayında Kardüz Yaylası'nda protokol ve siyasetçilere verdiği mangal partisiyle gündeme gelen AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Bal, Gölyaka'da verilen iftarı da üstlendi ve bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. AK Parti Gölyaka İlçe Teşkilatı tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar, bu yıl Bal'ın sponsorluğunda çok geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

 

İlçe belediye binası önündeki iftar programında bin 500 kişi aynı anda iftar yaptı. Gölyaka'da başkanlık koltuğuna oturmak istediği ve aday adaylığına hazırlık yaptığı konuşulan Bal'ın yarın AK Parti tarafından Anıtpark tören alanında halka verilecek iftarın da tedarikçiliğini yaptığı öğrenildi.

 

Artık yemeklerin de adresi olacak

 

 

Öte yandan AK Parti'nin Bakan Suat Kılıç'ın da katılacağı binlerce kişilik iftarı resmi törenlerin yapıldığı Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilecek olması diğer parti ve sivil toplum örgütlerinin de bu alanda iftar vermesinin önünü açacak. Resmi törenlerin gerçekleştirildiği Anıtpark, konser ve kermeslerden sonra artık toplu yemeklerin de adresi olacak gibi görünüyor.

 

Haber: C. ÜSTÜNER