Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne gitmek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini  aldığımız CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Anayasa Mahkemesi’ne gidiş sebeplerinin dini inancı doğrultusunda başörtüsü takan insanların başından örtülerini çıkarmak olmadığını ifade etti..

 Yapılanın sorunu çözmek değil, çözümsüz hale getirmek olduğuna dile getiren Tozan, ‘AKP de bu yasanın Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini bizim kadar iyi biliyor. Ama amaç başka, biz çıkardık, onlar karşı çıktı diyecekler’ dedi.

Tıpkı genel seçimler öncesinde olduğu gibi iktidarın mağdur psikolojisinden istifa etmek için bu yolu seçtiğini ve bu sayede yaklaşan yerel seçimlerde prim elde etmeyi amaçladığını söyleyen Tozan, ‘Yapılmak istenen sadece yükseköğretim kurumlarında başörtüsü serbestliği olsaydı, bu YÖK’te yapılacak bir düzenlemeyle de çözülebilirdi’ şeklinde konuştu.

YÖK bünyesinde bir düzenleme yerine konunun anayasa değişikliğine götürülmesinin yanlış olduğunu belirten Tozan, şimdiden ilköğretimde de başörtüsünün serbest bırakılması yönünde çabalar olduğunu dile getirdi.

 Niyetin ülkeyi kaosa sürüklemek ve düzeni değiştirmeye yönelik olduğunu ifade eden Tozan, hangi vatandaş olursu olsun vatandaşların dinini özgürce yaşamasından yana olduklarını, yapılmak istenenin mevcut laik düzenin değiştirilme çabası olduğunu söyledi.