CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Başkan Keleş’in CHP İl Başkanlığının kendisi hakkında dosya hazırlayarak Ankara’ya göndermesini, “Buradan oy devşirmeye çalışmak ahlaksızlıktır” şeklinde değerlendirmesine Tozan’dan yanıt gecikmedi.

Keleş’in açıklamalarına sessiz kalmayan Tozan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın partisinin referandum çalışmalarına destek vermek için Düzce’ye gelerek düzenlediği basın toplantısında söz konusu açıklamayı ‘basın yoluyla partimize bir hakarette bulundu’ şeklinde yorumladı.

Başkanlık sistemi tam da böyle bir şeydir
Tozan, Başkan Keleş’in ‘akrabalarını belediyede işe aldığı’ haberlerini bir adım ileriye taşıyacak önemli bir iddia ortaya attı.

Başkan Keleş’in belediyede akrabalarını çalıştırdığı yönündeki ses getiren haberlerin ardından benzer bir durumun Düzce Belediyesinin şirketleri olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’ta olduğunu ileri süren Tozan, “Keleş’in Düzce Belediyesi'nin iki şirketi YEYPAŞ ve İNTAŞ’ta kaç tane akrabası var? Kaç tane yeğeni var? Kaç tane hısım ve akrabası var. Onların yönetim kurulundan kaç para maaş aldığını, huzur hakkı olarak kaç para aldıklarını, ayda kaç tane toplantı yaptıklarını, belediyenin parasının bu şirketler üzerinden nasıl buharlaştırıldığını bugün yarın belgeleriyle açıklayacağız. Burada önemli olan vatandaşın parasının doğru kullanılmasıdır. Başkanlık sistemi tam da böyle bir şeydir. İşte başkanlık sistemi, Düzce Belediyesindeki örnekte olduğu gibi oyunuzu verirsiniz bir daha 5 yıl boyunca sesinizi çıkaramazsınız. Orası bir aile şirketi gibi yönetilebilir. Ne hukuk işler ne başka bir denetim mekanizması olur. sonra birileri şikayet eder. Sayın Bakan ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ diye atlar. Bu hanedanlık böyle devam eder gider.” dedi.