CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan yerel gündeme ilişkin Öncü mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu.

“Bir yer karanlık, bir yer gereksiz aydınlık!”  
 İlk olarak söze yatırımlarla başlayan Tozan, “Düzce’de eksiklikler çok fazla.” diyerek eleştirilerini şöyle sıraladı: “Geçen gün sayın milletvekilimize bir televizyon programında bir mesaj geldi dediler ki “Üniversitenin etrafında karanlık bir yer var, bir cadde var.” Hadi gidelim dedik gecenin 10'un da kalktık, gittik, tespit ettik. Gerçekten Teknopark Caddesi denilen yer üniversite ile kız yurduna gidilen cadde karanlık. Bunun üzerine burayla ilgili bir çalışma yaptık. Ama ertesi gün Melensu Park’ın orada lambaların yandığını gördük. Bu Düzce’deki çok büyük bir tezattır.”

“Düzce’nin sorunlarını çözeceğiz”
 “Biz yeni yönetim olarak Düzce’nin her bölgesin de mahallesinde halkla iç içe olacağız.” diyen Tozan, şöyle devam etti: “Öncelikle Düzce’nin sorunlarını, eksikliklerini muhalefet partisi olarak gündeme getireceğiz. Mecliste dillendirip Düzce’nin sorunlarını çözeceğiz. 2017 referandumunda hükümet ne dedi? “Bu anayasa geçsin terör, kan bitecek” denildi. Bitti mi? Yalan söylediler. “Ekonomi rayına oturacak, istikrar” dediler bakın döviz 4 liraları buldu. Yalan söylediler bu da olmadı. “Kanunla ilgili alanlar dışında kanun çıkarılacak.” denildi “Yani bir konu ile ilgili bir düzenleme varsa o konuyla ilgili kararlar çıkmayacak.” denildi. Biz dedik ki “Bu anayasa 123 kamu tüzel kişiliği oluşturma yetkisi konusunda eğer başkan ve yardımcısı kararname düzenlerse bu ülke bölünür, hiç dostumuz yok,  bu ülkeyi parça parça ederler endişemiz var.” dedik. AK Parti’nin politikasını savunan yerel televizyonlarda “Hayır bu konuda kanuni düzenleme var, kararname çıkmaz.” denildi biz haklı çıktık.”

“Kimse Özgür Özel’e sokma akıl vermedi”
Partisinin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haziran ayında başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün Düzce kesiminde yaşanan tezek olayı ile ilgili CHP’li Özgür Özel’in eski Başkan Mehmet Keleş’i hedef alan sözlerine karşılık Keleş’in sert sözlerle Özel’i ispatlamaya çağırmasına yönelik ise şu yorumda bulundu: “Sayın Özgür Özel yürüyüş sırasında Düzce’de olduğu için olan biten her şeye hakimdi. Kimse Sayın Özgür Özel’e sokma akıl vermedi. O çok yanlış bir bakış açısı. Sayın Özel daha önce biz buraya geldiğimizde konaklayacak yer aradık, Kültür Merkezi’nin arkasındaki boş alanı uygun gördük, bununla ilgili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Ordu Milletvekilimiz Sayın Seyit Torun ile tanışıyor olmalarına rağmen Sayın Keleş’i arayarak “Biz burada konaklayabilir miyiz?” diye soracaktı. Sayın Keleş o akşam Sayın Torun’un telefonlarına çıkmadı. O sırada Özgür Özel de yanımızdaydı. Bakın biz burada bunları yaşadık. Daha sonra da Kalıcı Konutlar Yolu üzerindeki o alanda karar kılındı ve oraya bir gübre döküldü.”

“Adaletin üstüne gübre dökerek o koltuğunu sağlama alamazsın”
“Buraya kocaman bir kamyon gübre dökülmesi için organizasyon lazım.” diyen Tozan, Keleş’e şöyle yüklendi: “Kürekle dolmaz,  gübreyi bulacaksın, iş makinesini bulacaksın, kamyonu bulacaksın, iş makinesiyle o gübreyi oraya dolduracaksın sonra onu o saatte oraya döktüreceksin. Burada organize bir suç işlenmiştir. Daha sonra eğer Düzce Belediyesi telefonlara çıkmayıp, oranın temizliğini de eğer Mersin’in CHP’li Yenişehir Belediyesi yapmışsa Özgür Özel’in feveran etmesi insani bir durumdur. Sayın Keleş orada çıkıp lanetledi mi?, anında kepçeleri, greyderleri gönderip toparladı mı?, orada bu olayla ilgili bir şey yaptı mı? Yapmadı. Şimdi Rabia heykeli yaparak, adaletin üstüne gübre dökerek o koltuğunu sağlama alamazsın. Önce işini doğru yapacaksın. Önce yaptığınız işler hukuka uygun olacak, hakka uygun olacak. Sonra da çıkacaksınız bunu yapan şöyledir böyledir hakaret edeceksiniz. Bu doğru değil Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir ferdi, hiç bir mensubu bu şekilde düşünmemektedir. Biz önce insan diyoruz, hukuk diyoruz.”

“Düzce’nin doğru-düzgün bir planlaması yok”
Düzce’nin doğru-düzgün bir planlaması olmadığını savunan Tozan, şunları kaydetti: “Bu ilin doğru düzgün gelişmesi için çevre yollarına ihtiyacımız var. Kuzey Çevre Yolu gitti, Çamköy’de bitti. Bağlandı mı Küçük Melen tarafına? Hayır. Bu ilin hala daha otoban girişi yok. Böyle bir rezillik başka bir memlekette yok. Bolu’nun 3-4 tane girişi var. Bu ilin Cumayeri, Gümüşova otoban girişi yok. Bu ilin Güney Çevre Yolu yok. Keyfinize göre 4 kata çıkarsanız sonra Cumhurbaşkanı gelir fırçayı basar. Bu ülkenin bir deprem gerçeği var. Ben bizzat yaşayanlardan biriyim. 3 katlı bina olup da yıkılmadığı halde zemin sıvılaşmasından eğilmiş ve yarısı gömülmüş binalar gördük. Bu memlekette kazıklı sistemle ev yapamazsınız. Kazığı çaksanız belki 300-500 metre gidebilir. Bu toprağın altı kaya değil. Düzce’nin altı su. Bu gerçeğe göre bina yapmaktan aciz bir belediyenin ve bu kadronun yapmış olduğu yatırımlar ne kadar mantıklı ileride göreceğiz.”

“Bizim verdirdiğimiz yasa teklifi mecliste duruyor”
CHP olarak şehre ilişkin eksiklikleri ortaya koyacaklarının altını çizen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, hava kirliliği sorununu da es geçmedi ve şunları söyledi: “Düzce’nin hava kirliliğine ilişkin çok ciddi bir projemiz vardı. “Bir yasa teklifi verelim” dedik. “Burada doğalgaz yüzde 40 indirimli sağlansın. Evinde doğalgazı olmayanlara kolon tesisatı, kombi ve diğer malzemeler için 5 yıllık faizsiz kredi ayda 100-150 TL taksitle insanlar geri ödesinler. Katı yakıt yasaklansın. Benzinli araçlara da teşvik verelim. Nefes alalım, sağlığın siyaseti olmaz.” dedik. Ne oldu? Sayın bakan, valilik kanalıyla “Düzce’deki 187 aileye doğalgaz sobası verdik.” diyerek konunun çözüldüğüne dair beyanda bulunuyorlar. Sosyal yardımlaşmadan kömür alan 10 binler varken 187 tane sobayla neyi çözüyorsunuz? Bizim verdirdiğimiz yasa teklifi mecliste duruyor. AK Partililer tarafından meclis Genel Kurulu’na gelmesi engelleniyor. Ben burada Sayın Bakan, Sayın Milletvekilleri, AK Partili seçmenler bütün halk olarak aynı havayı soluyacağım ama bizim akılcı ve kalıcı çözümümüz reddedilecek. Biz bunların takipçisiyiz. Düzce’ye yatırımlar mutlaka gelmeli ama iyi planlanmalı.”

Haber: C: ÜSTÜNER