İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşen terörist saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet ve yaralılarımıza acil şifa dileyerek yazılı basın açıklamasına başlayan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, “Ülkemizde maalesef insanlar artık bombaların patlamasına alıştırılmış, sindirilmiş, yapaylaşmış bir durumdadır.” iddiasında bulundu.

“Eskiden sadece iftar topu patlardı, şimdi bombalar patlıyor”

Açıklamasını hükümeti hedef alarak devam eden Tozan, “Yeni Türkiye naraları atan zihniyet geçen sene Temmuz ayından bu yana 10 ayrı yerde kitlesel katliam derecesinde patlamalar olmuş, Yeni Türkiye dedikleri andan itibaren ülkede kan ve gözyaşını çoğaltmaktan başka bir şey yapmamışlardır. Millet olarak bu acı günleri mutlaka geride bırakacağız. Yaşanan bu vahim tablonun yayın yasakları ile milletimizden gizlenmesi doğru değildir. Ülkemizin başına Işid belasını musallat edenler, sorumluluktan kaçamazlar. Eskiden Ramazan ayında sadece iftar topu patlardı, şimdi ise bombalar patlamaktadır.”

“Hala o koltukta oturmaya devam ediyor”

Bir ülkenin, en güvende hissettiği yerlerinin başında, ulaşım hatları; bunların içinde de hava anlanı geldiğini belirten Tozan, “Bu terörist eylem ise ülkenin güvenliği acısından büyük bir güvenlik zafiyeti demek az kalır. Kalaşnikoflu caniler patlayıcılar ile havalimanına saldırı düzenliyor ve hükümet yetkilileri güvenlik zafiyeti olmadığını söylüyor. Yabancı büyükelçilik görevlileri, kendi milliyetlerine ait yaralıların olup olmadığını basından öğrenmeye çalışıyor. ABD birkaç gün önce Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını havalimanlarından uzak durması konusunda uyarıyor, MİT ortada yok. İçişleri bakanı konu ile ilgisi yokmuş gibi bir tek açıklama yapmıyor ve hala o koltukta oturmaya devam ediyor. Düzce AK Parti İl Başkanı 1 gün önce ''Terörün belini kırdık’ ‘diye açıklama yapıyor, sonuç ortada.

“AK Parti döneminde sınır güvenliği kalmamıştır”

Türkiye'nin "Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme'ye (Ottawa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasanın 12 Mart 2003 tarihinde TBMM'de kabul edildiğini anımsatan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, açıklamasını şöyle noktaladı: “Bakanlar Kurulu'nun (59. Hükümet) 28 Mart 2003 ve 5427 Sayılı Kararı ile Sözleşme onaylandı. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004'te yürürlüğe girdi. Özetle AK Parti döneminde sınır güvenliği kalmamıştır. Hükümeti mülteciler ve sınır güvenliği konusunda derhal önlemler almaya davet ediyoruz. Çözüm TBMM'dir. Terörün önlenmesi konusunda CHP her türlü katkıyı vermeye hazırdır. Terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa milletimizi başı soğulsun.”

Haber:C.Üstüner