CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e yapılan saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

Tozan açıklamasına  tüm avukatların avukatlar gününü kutluyarak başladı. Tozan, "Adalet kör sağır dilsiz olmalıdır. Hepimize lazım hepimize eşit mesafede olmalıdır."dedi.

Geçen hafta yaşadığı saldırıyı hatırlatarak sözlerine devam eden Tozan,  kendi başına gelen olayın bir benzerinin de Balıkesir milletvekiline yapıldığını dile getirdi.

Büyük Fotoğrafı Görmek Gerekir

 Tozan, "Bir saldırgan tarafından teröre destek veriyormuşuz gibi, vatan hainliği ile suçlanarak saldırıya uğradım gün benim başıma gelen bugün Balıkesir Milletvekilimiz Mehmet Tüm’ün başına gelmiştir. Balıkesir Edremit ilçesinde şehit cenazesinde yine teröre destek veriyor algısı ile saldırıya uğramıştır. Burada büyük fotoğrafı görmek gerekir. O gün bize saldıran kişilerin bizim üzerimizden Cumhuriyet Halk partililerine verdiği mesaj çok açıktı. Hepimiz bir gün bu şekilde saldırılara maruz kalacağımız belli oluyordu."diye konuştu.

iktidarın terör politikasından biz saldırıya uğruyoruz!

Tozan, açıklamasına hükümete yüklenerek devam etti: "Sanki 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP ‘’0’’ la aldığı terörü bu gün bu hale getirmemiş,14 yıldır ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyormuş gibi bu gün gelinen noktaya bakar mısınız? İktidarın beceremediği terör politikasından dolayı biz CHP’liler saldırıya uğramaya darp edilmeye başlandık."

derhal tedbir alınmalı

Ülkenin 12 Eylül öncesine götürülmeye çalışıldığını öne süren Tozan, açıklamasını şöyle noktaladı:" Sayın Başbakanın, iç işleri bakanının derhal tedbir alması gerekmektedir. Bu tür olaylara münferit gözü ile bakılmamalıdır. Bu olaylar derhal önlenmelidir, yargıya taşınmalıdır yargıda görevini yapmalıdır."

hABER;s.kaşkır