Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, iktidarın bir yandan başörtüsü yasaklarının alanını genişletirken, bir yandan da üniversitelerde kaldırmaya yönelik çaba harcamasının din istismarı olduğunu söyledi.

Tozan, herhangi bir yasaklama yokken, Ecevit hükümeti sırasında hazırlanan ancak Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için yürürlüğe girmeyen, özel dershanelerde türban yasağına ilişkin yasanın, Ak Parti iktidarı zamanında yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Yasağın  22 temmuz 2005 tarih ve 25883 sayı ile çıkan Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Tozan, bu yönetmelik ile dershanelerde forma zorunluluğunun olmamasına rağmen diğer okullardaki kıyafet yönetmeliğinin dershaneler için de geçerli olmasını sağladığını belirtti.

Bir yandan dershanelerde başörtüsü yasağını getiren hükümetin bir yandan da sorunu çözeceğim diye anayasayı değiştirmeye çalışmasının, ardından da muhalefetin destek olmamasından şikayet etmenin  kabul edilemez olduğunu ifade eden Tozan, türbana siyasi simge denilerek bir grubun tarafı haline gelindiğini, bunun Sivas Malatya gibi illerde  yaşanan olayların yeniden yaşanmasına neden olması durumunda sorumluluğun hükümette olduğunu söyledi.

Ak Parti’nin sorunun gündemden düşmesini istemediğini ifade eden Tozan, yasağın kaldırılmasını isteyen ve laikliği benimsemeyen bir grubun olduğunu dile getiren CHP il Başkanı Tozan,  amacın lise ve kamusal alanda da türban yasağının kaldırılması olduğunu ifade etti.