Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta düzenlediği kara harekatının sona ermesi ile ilgili olarak toplumun değişik kesimlerinde birbirinden farklı görüşler ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Kuzey Irak’a düzenlenen kara harekatının sona erdirilmesi ile ilgili kuşkulu  olduğunu dile getirerek hükümete çattı.

Harekatın sürdüğü bir aşamada Amerikan Dışişleri Bakanı Robert Gates’in Taliban milisleri ile savaşmak için Genelkurmay Başkanlığı’ndan asker talep ettiğini, bunun reddedilmesi üzerine  Başbakan ve Milli Savunma Bakanı‘ndan operasyona son verilmesinin istendiğini ifade eden Tozan, Genelkurmay Başkanı’nın  istenilen neticeler alınana kadar operasyonun süreceğini açıklamasına rağmen ABD Başkanı Bush’un operasyonun bitirilmesinin gerekli olduğu  yönünde açıklama yaptığını söyledi.

Tozan, herkesin heyecanla Zap Kampının yok edilmesini beklediği bir anda operasyonun durmasının kuşkulara yol açtığını ifade etti.

Hükümetin ABD’nin dediğini harfiyen yerine getirdiğinin açık seçik görülmekte olduğunu söyleyen Tozan, harekatın başlangıç kararını kendilerine mal edenlerin, geri çekilme nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkileri ordunun üzerine yıkma çabasında olduğunu söyledi.