Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, AK Parti Merkez İlçe Kongresinde CHP’ye yüklenerek ''Ama ne yazık ki, Türkiye’nin uzağı göremeyen, ‘miyop’ bir ana muhalefeti var. Sadece miyop olsalar iyi… Bunlar yakını da göremiyor. Eleştirmeyi muhalefet sanıyorlar. “Hadi yapın, proje getirin” dediğimizde, söyleyecek söz bulamıyorlar. Bizi yıpratmak için, olmadık senaryolar yazıyorlar.'' sözlerine CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan yanıt geldi.

Tozan, Bakan Özlü’nün CHP’ye yüklenerek seçmenini bir arada tutmaya çalıştığını savundu. 15 yılda ülkenin temel sorunlarının çözülmediğini belirten Tozan, halktan bu yöntemle gizlenemeyeceğini vurgulayarak “Artık mızrak çuvala sığmıyor.” dedi. Tozan, AK Parti hükümetinin eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiğini, dış politikada sıfır sorun yerine, sıfır komşu noktasına gelindiğini, PKK ile mücadele yerine müzakereyi seçtiğini, sadece inşaat sektörü ile ekonomiyi büyütüp tıkanma noktasına getirdiği iddiasında bulunarak eleştirilerini sıraladı.

Önerilerini anımsattı
Özlü’nün kendilerini proje sunmamakla itham etmesinin değerlendiren Tozan, “Size geçmişte Akçakoca hariç Tüm Düzce ve ilçelerinin lağım, evsel ve sanayi atıklarının Melen çayına atıldığı ve bu suyun İstanbul'un içme suyu sorununa çare olarak kullanıldığını ve acil olarak arıtma sistemlerinin yapılması gerektiği noktasında proje sunmuştuk. Hatta atık suların kolektör sistemleri ile toplanıp, arıtıldıktan sonra arıtmadan çıkan suyun havza dışına taşınması gerektiğine de dikkat çekmiştik. Bize o gün sadece yer tahsisi aşamasının kaldığını ve hemen arıtma sistemleri inşaatına başlanacağını söylemiştiniz. Nerdeyse iki yıl olacak ama hala bu konu çözülmedi. Ayrıca Düzce'de hava kirliliği ile ilgili doğal gaz ve LPG ye yüzde 40 teşvik uygulanması, katı yakıtların yasaklanması ve dönüşüm için uzun vadeli kredi verilmesini ve yoksul ailelerin doğal gaz faturalarının devlet tarafından ödenmesini önermiştik. Düzce Üniversitesinde yapılar bir toplantıda ortak sorun olarak fındık gündeme gelince söz istemiş ve arz fazlası fındığın mamul olarak dünyaya pazarlanması gerektiğini ve bu konuda yeni marka oluşması ve mamul çeşitliliği ile ilgili bakanlığın çalışma yapması ve bu konuyu bakanlar kurulunda dile getirmenizi önermiştik.” diyerek önerilerini hatırlattı.

Büyük devlet olamayız
Son olarak teknolojik çalışmalar üzerinden Özlü’ye yanıt veren Tozan, “Milli ve yerli yazılım ile çalışan yeri üretim savaş uçağımız, denizaltımız, balistik füzelerimiz ve nükleer gücümüz yoksa; uluslararası pazarda satılan ve aranan markalarımız yoksa, enerji ihtiyacımızı kendi ülkemiz sınırlarında çözemiyorsak, tarım ve hayvancılıkta kendi kendimize yetemiyorsak büyük devlet olamayız.” ifadelerine yer verdi.

Haber:Y.SEVER