Uzun süredir siyasetin içinde bulunan ve milletvekilliği aday adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı görevinden istifa eden Zekeriya Tozan, basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını resmen açıkladı. Tozan açıklama sırasında Düzce’nin yaşadığı sorunları da ele aldı.

“Ülkenin varlıklarını da sattılar”
Tozan yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Partimizin işletim sistemi gereği, tüzük gereği il başkanlığı görevimden ayrıldım. Sizin de bildiğiniz gibi uzun zamandır siyasetin içinde yer alıyorum. Düzce’nin sorunlarını da çok iyi biliyorum. Düzce’nin hali nedir? Yeni hastane kuruldu. İçinde bulunduğu durum ortada. Terminal yaptılar. Yağmur yağdığında karşıdan karşıya geçmek için sandal gerekiyor. Muncurlu Hastanesi, otoban çıkışı sıkıntısı, çevre yolları de halledilmesi gereken sorunlar arasında yer alıyor. Hava kirliliği için önerge sunduk bizi dikkate almadılar. Otopark ücretleri için alınan para hesapta olması gerekirken yok. Fındıkçıların hali ortada. Göreve geldiklerinde seçim vaatleri verdiler ama birçoğu hala çözülmeyi bekliyor. Ülkenin varlıkları vardı, onları da satmaya başladılar. Bu seçimden sonra göreve gelirsek bu sorunların hepsine değineceğiz. Milletvekili aday adaylığımı buradan açıklıyorum” ifadelerini kullandı.



“İktidarın yol açtığı bir durumdur”
CHP’nin milletvekilliği aday adaylığı konusunda aldığı ücretle ilgili de açıklama yapan Tozan, “Açıkçası ücretlerin yüksek olmasına takılmıyoruz. Bugünlü dolar kuruna baktığınızda aldığımız ücret bir önceki seçimlere oranla daha düşüktür. Bu, şu anki iktidarın yol açtığı bir durumdur. Bu arada il başkanımız da kadın oldu ve partimizde kadınların sayısı giderek artıyor. Bu bizim öncelikli planımız olup 2021 yılına kadar meclisteki kadın erkek oranını yüzde 50 üzerinden düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Haber: M.AYDIN