Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Adalet ve kalkınma Partisi’ne kapatma davası ile ilgili olarak temkinli konuştu.

Açıklamasına Anayasa’nın cumhuriyetin temel niteliklerinin belirlendiği ilk üç maddesini hatırlatarak başlayan Tozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Demokratik Laik Sosyal Bir Hukuk Devleti” olduğunu ifade etti. 

Türkiye’de  devletin Yasama, Yürütme ve yargı erklerinden oluştuğunu söyleyen Tozan, bu erklerin millet adına kullanıldığını söyledi. Yargının da  millet adına yetki kullandığını söyleyen Tozan, bu konuda son sözü söyleme hakkının mahkemede olduğunu dile getirdi. 

Seçimlerde aldığı oy oranının hiçbir  partiye anayasa ve cumhuriyetin değişmez niteliklerini değiştirme hakkını vermeyeceğini söyleyen Tozan, demokrasilerin de kendilerini yok edecek sistemler karşısında kendilerini korumak zorunda olduğunu, yaşanan sürecin de bu olduğunu ifade etti.

Kişisel olarak parti kapatmayı doğru bulmadığını da söyleyen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, konunun tamamen CHP’nin dışında olduğunu, devletin savcıları tarafından açılan davanın sonucunun beklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.