Siyasetin nabzını gündeme getirdiği konular ve muhataplarına sorduğu sorularla tutan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan aynı yöntemi bu kez anayasa değişikliği konusunda uyguladı.

Daha önce birçok konuda iktidar mensuplarına yönelttiği sorularla gündeme gelen Tozan, hiçbir yanıt alamamasına karşın yeni sorularla Ak Parti İl Teşkilatı ve Düzce milletvekillerini hedef aldı.

AK Parti mensuplarına 4 soru yönelten Tozan, MHP-AK Parti uzlaşısı ile TBMM’ de oylamaya sunulan ve kabul edilen Anayasa Teklifi için gerekçe olarak ‘’sistemde tıkanma’’  ve  ‘’devlete terör sızması’’ gösterildiğini kaydetti.

Bahse konu tıkanmanın vatandaşlar tarafından daha iyi anlaşılması için Ak Parti İl Teşkilatı ve Milletvekilleri tarafından 4 soru yönelten Tozan şunları ifade etti:
1-Ak Parti iktidarı 14 yıl boyunca TBMM’ ne hangi kanunu sunmuştur ve kabul edilmemiştir?
2-Ak Parti İktidarının çıkardığı kaç kanun Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmiştir?
3-14 yıllık iktidarları boyunca Kamu İhale yasası kaç kez değiştirilmiştir ve ne gibi tıkanmalar yaşanmıştır?
4-Devlete terör sızmasında FETÖ gerekçe gösterilmektedir.  FETÖ’ nün sızabildiği sistem içerisine, kaç Milliyetçi ve Cumhuriyetçi sendika üyeliği olan veya sempatisi olan, Rektör, Vali, Kaymakam, Dekan, Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü hatta Postane Müdürü sızabilmiştir?