CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yaptığı yazılı basın açıklaması ile geçtiğimiz 31 Aralık’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katımlıyla gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ni değerlendirdi.

3 adaya: Baskı, ambargo, tehdit!
Demokrasilerde uzlaşma kültürüne atıfta bulunan Tozan, AK Parti demokrasisinde tek aday üzerinde uzlaşılarak kongreye tek aday ile gidilmesinin istendiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Düzce'de uzlaşma için ne gibi yöntemlerin uygulandığını adayların basın açıklamalarından öğrenmiş bulunuyoruz. Sabah saatlerinde güçlü adaylardan gösterilen Selahattin Aydın delegelere baskı yapıldığını iddia ederek adaylıktan çekildiğini açıklıyor.

Kongrede ne olursa olsun aday olacağını defalarca tekrarlayan Semih Kıbrıs ve yanındakiler salona alınmadığını açıklıyor ve yaşanan olayları video görüntülerini sosyal medya hesaplarından yayınlıyor. Ayrıca kendilerini AK Partili gören birtakım partililerin, muhafazakar, demokrat ve demokrasi konularını özümsemediğini belirterek haklı olarak eleştiriyor. Semih Kıbrıs'ın yanındaki delegelerin ise, listede isimleri olmadığı nedeni ile içeri alınmadığını görüyoruz. Ayrıca Semih Kıbrıs'ın kalabalık bir grupla gelmesine rağmen oradaki huzuru koruma adına yaptığı çaba da takdire şayandır.

Adaylardan Fahrettin Şengür ise tek adayda uzlaşılması için, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın kendisine whatsapptan 'Siz nifak mı sokuyorsunuz?' diye yazarak çekilmesini istediğini belirtiyor. Ayrıca delege listelerine ulaşamadığını belirtiyor.”

“2019 seçimlerinde halkımızı tekrar düşünmeye davet ediyorum”
Tozan son olarak, “Anlattığımız bu olaylar ne yazık ki, ülkeyi 15 yıldır yöneten AK Parti’nin üyeleri ve yönetim kademeleri içinde olmuştur. 2019’da yapılacak olan seçimlerde halkımızı tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Kendi içinde demokrasiyi sağlamamış ve bu durumdan da en ufak rahatsızlık duymayan AK Parti, 2019’da iktidara gelirse kendilerine oy vermemiş vatandaşlarımızın haklarını nasıl savunacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haber: Ö.YILMAZ