CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, mecliste görüşmeleri tamamlanan ve tüm maddeleri kabul edilen Yeni Anayasa Taslağı oylamasının sona ermesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Neyi ispatlama peşindesiniz!

Meclisten çıkan referandum kararının ülkenin hayrına olacağı inancında olmadıklarını dile getiren Tozan, mecliste yapılan oylamanın ’kapalı usül’’ ile yapılması gerektiği kanunlar ile belirlenmiş olduğunu hatırlatarak, “gizli olması gereken oylarını gösteren Milletin Vekillerinin, Milletin geleceğinin belirleneceği böylesi bir önemli konuda, kimlere neyi-neden ispatlama peşinde olduklarını merak ediyoruz!” dedi.

Düzceli vatandaşlarımız şahit olsun!

Tozan, Düzcelilere seslenerek şunları söyledi:

“Düzceli vatandaşlarımızın bu çağrıyı yaptığımıza şahit olmasını isteriz ki; Referandum süreci içerisinde yapacağımız çalışmalarımızın an itibarı ile başlamış olduğunu bildiririz. Maksadımız tamamen ‘Millet’ ve ‘Memleket’ meselesidir ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakmaktır. Amacımız doğrultusunda yapacağımız çalışmalarımızda HAK İHLALLERİ yaşanmaması adına yetkililerimizi şimdiden azami dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Çalışmalarımızda demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve her hangi bir gerginliğe izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.”

Çalışmalarımız kesinlikle CHP ile sınırlı değil

Tozan, açıklamalarının ve çalışmalarının mahiyetinin kesinlikle CHP ile sınırlı olmadığını vurgulayarak

duydukları endişe ve kaygıları en güzel ve anlaşılabilir şekilde millete sunacaklarını kaydetti.

‘Hayır’ diyecekler ortak çalışsın

Tozan son olarak vatandaşlardan konuya partizanlıkla bakmamalarını talep ederek referandumda ‘’HAYIR’ ’diyecek olan tüm siyasi parti ve yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına ortak çalışma alanı oluşturulması çağrısında bulundu.