Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, organize sanayi bölgesinin ikinci bölgesinde gerçekleştirdiği bir basın açıklaması ile, Yeypaş firmasının burada aldığı işlerden elini sıcak sudan soğuk suya sürmeden iki milyon YTL kazandığını, üstelik ihale sırasında projede gözüken bölümlerin, uygulamada yapılmadığını söyledi.

Tozan, Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci bölümünde yaptığı basın açılamasına, bu yolun yapımında çalışan kontrol mühendisinin yolun teknik şartnamelere uygun olmamaması nedeniyle istifa ettiğini söyledi.

Tozan bu işin 8,5 milyon YTL muhammen bedel ile ihale edildiğini söyleyen Tozan, Yeypaş 'ın ihaleyi yüzde 40 kırım ile kazandığını, daha sonra da Yüzde 47 kırım ile başka bir firmaya devrettiğini, bu işten Hiçbir şey yapmadan yaklaşık iki Milyon YTL 'nin Yeypaş'ın kasasına girdiğini ifade etti.

CHP İl Başkanı, OSB'nin haritasını göstererek, üstlenici firmanın harita üzerinde görünmesine ve ihale kapsamında bulunmasına rağmen yolların bir bölümünü yapmadığını anlattı. Tozan, üstlenici firmanın ödeneğinin yüzde 95'ini kasasına koymasına rağmen, gerek yol kalitesi, gerekse, işlerin tamamlanması kötü işler yaptığını iddia etti.