Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in partisinin Ocak ayı danışma toplantısındaki sert sözleri CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın tepkisiyle karşılaştı. İl Başkanı Tozan, yaptığı yazılı açıklamada milletvekili Keşir’in yerelde ve ulusalda kendilerini eleştiren siyasi parti temsilcileri ile düşünce özgürlüğünü savunan avukatlara yönelik açıklamalarına sorularla karşılık verdi.

Hava kirliliği ve düşen fındık fiyatları gibi sorunları parti olarak gündeme taşıdıklarını hatırlatan Tozan, milletvekili Keşir’e  “yaşadığımız ilin ve ülkenin sorunlarını çözmeniz için, sizlere hatırlatmamızı mı hakaret olarak değerlendirdiniz, İktidar olarak yapamadıklarınız ile yanlış yaptıklarınızın söylenmesine neden tahammülünüz yok, Avukatların cübbelerinden neden rahatsız oldunuz?” gibi sorular yöneltti.

Tozan, Keşir’in Düzce’nin ve Türkiye’nin sorunlarını çözmekten ziyade, Cumhurbaşkanını yedirmemekten başka görevi yokmuş gibi davrandığını belirterek şov yaptığını iddia etti. Tozan açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

“Bu kadar sorun varken, ülkem yangın yerine dönmüşken, tek derdiniz suni gündem yaratarak Cumhurbaşkanını yedirmemek mi? Bizler de Hukuku yedirmeyeceğiz.. Anayasayı yedirmeyeceğiz.. Cumhuriyeti yedirmeyeceğiz…”

Haber:S.KAŞKIR