Dün gündeme adeta bomba gibi düşen paylaşımın ardından CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, yazılı bir açıklama yaparak, ‘sağduyu’ çağrısı yaptı.

Yerel ve yaygın medyada geniş yer bulan olayda iki genç arka fonda Anıtpark Meydanı’nın olduğu ve ellerinde tabancalı fotoğraflarını “Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız” notuyla sosyal medyada paylaşmıştı. Başkanlık sistemine “hayır” diyenleri hedef alan bir paylaşım olarak değerlendirilerek, büyük tepki ve yorum alan fotoğrafla ilgili adli süreç devam ederken, siyasi kesim de duruma sessiz kalmadı. İlk açıklama CHP İl Başkanı Tozan’dan geldi.

“Vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz”
Tozan, “Anıtpark Meydanı’nda iki gencin ellerindeki silahlar ile tehditler savurmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Her ne kadar gençlerimizin eylemlerini tasvip etmiyor olsak da özellikle sosyal medyada gençlere yönelik küfür ve hakaretleri de tasvip etmiyoruz. Vatandaşlarımızı itidalli davranmaya ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Siyasi söylem geliştiren siyasi patilerimizin insanlarımızı kamplaştırıp kutuplaştıracak söylemlerden uzak durmasının önemini hatırlatıyoruz. Olaya hızlı bir şekilde müdahale eden kolluk güçlerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Endişemiz gençlerimizin geleceği adına”
“Gençler, ‘Hayır’ diyenleri meydana davet ediyor, bizde davetlerine farklı bir şekilde icabet ediyoruz.” diyen Tozan, şöyle devam etti: “Buyursunlar teşkilatımızın kapısı herkese açık olduğu gibi kendilerine de ardına kadar açıktır. “Hayır” diyenleri tanısınlar neden hayır dediklerini endişe ve kaygılarını bilsinler. Bizler de onları dinleyelim. Sonuçta endişelerimiz gençlerimizin geleceği adınadır.”

“İşte o zaman desteğimiz tam olurdu”
Son olarak Tozan endişe duyduğu başkanlık sistemi hususunda, şunları kaydetti: “Gönül isterdi ki; tüm siyasi partilerin, stk’ların, akademisyenlerin, kanaat önderlerinin ortak mutabakatı ile toplumu kucaklayacak her kesime hitap edebilecek ve demokrasimizi güçlendirecek bir anayasa yazılsın. Bizim gönlümüzden geçende bu olurdu desteğimiz de tam olurdu. Milletimiz ise düğün-bayram misali gönül rahatlığı ile iradesini sandığa yansıtırdı.”