CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Ankara’da bir otelde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Tüm il başkanları gibi toplantıda söz alan Tozan, referandumla ilgili değerlendirme yaparken dikkat çeken tespitlerini kürsüden partililerle paylaştı.

Acilen Olağanüstü Kurultaya Gidilmeli
Tozan, kendisinden önce konuşan tüm il başkanlarının aksine 2019 seçimlerine hazırlanmak için yapılması gerekenleri şöyle ifade etti:

“Partinin A takımının daha aktif ve tüm Türkiye'yi kapsayıcı olmalıdır. Bu doğrultuda acilen olağanüstü bir kurultaya gidip, tüzük, program ve kadronun yenilenmesini talep ediyorum. Yüzde 48.6’nın konsolide olması için, o kesimin haklarının her platformda korunması ve haklarının savunucusunun CHP olduğunun vurgulanması gerekiyor. Kamuoyunda bu konuda beklenti var ve konuya hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.”

Tozan, Düzce adına ise yakın bir zamanda fındık çalıştayının yapılmasını teklif ettiğini bildirdi.

Teşkilatlara Talimat
Toplantıda teşkilatlara talimat veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da teşkilatlarla ilgili beklentilerini şu şekilde aktardı:

“İl ve ilçe başkanları referandum sürecinde gittikleri yere tekrar gidecek, nezaket ziyaretleri yapacak. Kadın kollarına, gençlik kollarına mutlaka destek vereceksiniz. Yapamıyorsanız bize haber vereceksiniz. Vatandaşın gelmesi için kapımızın çalmasını beklemeyeceğiz. Biz gideceğiz vatandaşın ayağına, bir emriniz var mı diyeceğiz.”