Bolu’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma için hazırlanan 70 sayfalık iddianamede, sanık Bolu 2'nci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer kendisini Sözde 'Bolu-Düzce Sıkıyönetim Komutanı' olarak tanıtarak FETÖ’den tutuklu sanık Düzce eski İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir’e telefonda “Belediye başkanı kim orada? Ak Partili'dir. Onu da hemen al. CHP İl Başkanını belediye başkanlığı makamına oturt.” ifadelerinin yer alması CHP’yi ayağa kaldırdı.



İddialar asılsız
CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın adının soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede geçmesi üzerine CHP’li üç vekil Düzce’de basın açıklaması yaptı. Parti binasına gelen İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan Tozan’a sahip çıkmak istediklerini söyleyerek iddiaya karşı çıktı.
 
İddianın tek taraflı, hukuki, siyasi, sosyal yanı olmayan, gerçek dışı olduğunu söyleyen Tanal, Tozan’ın partinin hiçbir bağlantısı olmayan tek yanlı bir beyan ve asılsız bir iddiayla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

CHP’ye hakaret sayarız
İddianamede Bolu 2'nci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer İsmail Güneşer’in mevcut siyasi iktidar tarafından tayin, terfi ve ataması yapıldığını ve halen darbe girişimi nedeni ile cezaevinde olduğunu hatırlatarak, “ Bu tür hukuk dışı açıklamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu hukuk dışı anlayış ve açıklamaları İl Başkanımıza ve başkanı bulunduğu CHP’ne hakaret sayarız. Tüm darbelerden en fazla zarar gören parti CHP’dir. Bizler darbelerin ve terörün mağduruyuz.” Dedi.

Başkanımıza yönelik hakaret içerikli bu beyanları kınıyoruz
Tozan’ın o süreçte makamında darbeye karşı olduğunu açıkladığını yineleyen Tanal, “İl Başkanımıza ve partimize yönelik hakaret içerikli bu beyanları kınıyor ve lanetliyoruz. Sonuç olarak hiçbir dönem darbeciler ile yan yana olmadık, olmayacağız. Laik, demokratik Cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkacağız. Rejim değiştirme çabalarına da halkımızla birlikte karşı duracağız. İl Başkanımız aleyhine tek taraflı, asılsız, delilsiz ve mesnetsiz iddiada, suçlama ve karalamalara karşı büyük CHP ailesi olarak; örgütümüz, üyemiz, seçmenimiz, milletvekillerimizle birlikte İl Başkanımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

FETÖ’nün tek siyasi ayağı AK Parti’nin kendisi
Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Tozan hakkındaki iddiaları ‘Deli saçması’ olarak nitelendirerek FETÖ soruşturmalarında siyasi ayağının henüz aydınlatılamadığını, FETÖ’nün tek siyasi ayağı AK Parti’nin kendisi olduğunu kaydetti.
 
İddialar deli saçması
Basın açıklamasında son olarak söz alan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, deli saçması bir iddia ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, “Zekeriya başkan bu iddia edilen beyan sahibi olan kişiyi tanımaz biz tanırız. Bolu’da tugay komutanıydı darbe girişimi günüde Şırnak’ta görevliydi. İddialara göre, oradan telefonla Bolu’daki ve Düzce’deki subaylara ulaşıyor. Bolu için şunu söylediği iddia ediliyor. ‘Belediye başkanı ve Vali’yi alın MHP’li veya Büyük Birlik Partili kökenli birini oturtun belediye başkanlığına, dönüyor Düzce’ye ak partiliydi belediye herhâlde onu alın CHP il başkanını oturtun’ diyor. Ne Zekeriya başkanı tanır, ne CHP il başkanının kim olduğunu bilir. Aynı şekilde Bolu’daki MHP’li yöneticileri Büyük Birlik partili yöneticileri de bilmez, o anda azına gelen şeyleri söylüyor. İşte deli saçması dediğimiz iddialar.” Diye konuştu.
 
FETÖ’cü görmek istiyorlarsa aynaya bakmaları yeterli olur
AK Partili yetkililere seslenen Özcan şöyle konuştu:
 
“Buradan size ekmek çıkmaz. CHP’li hiç bir yöneticimize FETÖ ile ilgili iddialar yakıştırılamaz. ‘Siyasi ayak ile ilgili tartışmak istiyorsanız bu işin siyasi ayağını tartışalım ortaya çıkartalım’ diye biz defalarca söyledik. TBMM’de ben her yerde şunu söylüyorum eğer FETÖ’cü görmek istiyorlarsa aynaya bakmaları yeterli olur. FETÖ’yü AK Parti dışında aramaya gerek yok. Necati beyin söylediğinin altına bende imza atıyorum, FETÖ’nün siyasi ayağı aslında AKP’nin bizzat kendisidir. Dolayısıyla sözümün başında söyledim biz Düzce İl Başkanımız Zekeriya tozana sahip çıkıyoruz deli saçması bir iddianın arkasına saklanıp buradan farklı amaçlar çıkartmaya çalışan kamuoyunun kafasını karıştırmaya çalışan özellikle AKP’nin Düzce’deki yetkililerini şiddetle kınıyoruz.”