Geçtiğimiz yıl 2 kişi tarafından CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yönelik sokak ortasında gerçekleştirilen tekme-tokatlı saldırıya ilişkin açılan davaya bugün 2. duruşma ile devam edildi. 2’si saldırgan, biri dayağı görüntüleyen olmak üzere 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın son duruşmasında da CHP milletvekilleri Tozan’ın yanındaydı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kağan Salıcı, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent ve parti avukatları duruşmanın ardından CHP Düzce İl Binası’nda basın açıklamasında bulundu.

CHP’li milletvekilleri ve CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan adına CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç parti binasında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.

“Bu kişiler il başkanımızı planlı bir şekilde darp etti”
Özkoç, “Türkiye’de uzun zamandan beri birlikte yaşadığımız ülkeyi ayrıştırmak isteyen bir anlayış, kendi görüşlerini fiile dökerek gösteriyor. 26 Mart 2016 tarihinde CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, parti çalışmasından dönerken saldırıya uğradı. ‘Siz vatan hainisiniz’ dediler, niyetlerini belli ettiler. Bugünkü duruşmada da itiraf ettiler, parti ile ilgili görüşlerinin belli olduğunu ve kendilerine aykırı gördüklerini belirttiler. Bu kişiler il başkanımızı planlı bir şekilde darp etti. Bütün deliller mahkeme heyetine sunuldu. CHP ve CHP'nin her üyesine karşı düşmanca bir tavır içerisinde olduklarını zaten beyan ettiler.” dedi.

“Tahrik edici faaliyetlere bir an önce “dur” denmeli”
“Biz bu davanın takipçisiyiz.” diyerek konuşmasını sürdüren Özkoç, şöyle devam etti: “Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen ve kendilerine ‘Osmanlı Torunları’ adı altında dernek kurarak iktidardan çıkar sağlamak adına tahrik edici faaliyetlere bir an önce “dur” denmelidir. Mahkemelerimizi davet ediyoruz. Biz PKK'ya ve uzantılarına, terörü destekleyenlere ama en az onlar kadar tahrik edici STK'lar adı altında kurulan ayrıştırıcı güçlere karşıyız. Ortak kanaatimiz, adaletin olmadığı yerde, hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde başarıya ulaşamayız. Tek adam rejimiyle bunu yapamayız. Düzce İl Başkanımız Zekeriya Tozan ve vekillerimize karşı yapılan tüm bu saldırıları kınıyoruz. Takipçisi olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz.”  

“Teröristler halen bulunamadı”
31 Ocak 1990 tarihinde teröre kurban giden Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucusu Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümünü de hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bugün, Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümü. Teröristler halen bulunamadı. Rahmetle anıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun.” dedi.