Hükümetin hazırladığı Anayasa paketinin geri çekilmesi gerektiğini belirten Türkiye Partisi Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık düzenlediği basın toplantısında, " Siyasi partiler bir araya gelerek daha az maddeden oluşan ortak bir Anayasa paketi hazırlamalılar." dedi ve pakette yer alması gereken 3 maddeyi açıkladı. Bıyık'a göre Anayasa paketinde yer alması gereken 3 madde:
1. Uzun ayrıntılardan uzak, sade ve net bir şekilde siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılmalıdır.
2. Başta sendikal haklar olmak üzere, temel haklar ve ödevlerle ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
3. Anayasa'nın 65. maddesindeki Devlet ve Sosyal Ekonomik alanlarda Anayasa ile belirlenen görevlerini, milli kaynakların yeterliliği ölçüsünde yerine getirir ifadesi Anayasa'dan çıkarılmalıdır.
İktidara düşen görev, Ülke çapında bir seferberlik ilan edip köklü bir ekonomik reform paketi hazırlanmasıdır. Üniversite hocaları, iş dünyası heyecanla harekete geçmelidir. Dünya ekonomisi yeniden yapılanırken, Türk ekonomisinin nasıl yapılanması gerektiğine karar verip, yeni bir ekonomik program hazırlanmalıdır. Oluşturulacak yeni program, yabancılara çalışan, dışarıyı mutlu eden değil. Kendi insanımızın refahını arttırmaya çalışan bir program olmalıdır.
İktidar ve muhalefete düşen görev ise sağlam bir adalet ve yargı reform paketi hazırlamaktır. Yargı reformu, yargı mensupları kimden yana olacak değildir. Bu ülkenin her vatandaşı (bu topraklar üzerinde kimse benim hakkımı gasp edemez. Bu ülkede mahkemeler var. Hakkımı alırım.) diyebildiği gün gerçekleşmiş olacaktır.